vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul din Eșelnița, reținut pentru 24 de ore

Primarul din Eşelniţa, Ioan Ciuru, și contabila primăriei au fost reținuți, marți, în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii mehedinţeni, într-un dosar de abuz în serviciu și delapidare.
Primarul din localitatea Eșelnița, județul Mehedinți, Ioan Ciuru, dar și contabila și secretara primăriei au fost audiați marți timp de mai multe ore la sediul Poliției Mehedinți iar la finalul audierilor edilul și contabila au fost reținuți pentru 24 de ore, au declarat, pentru Jurnalul Olteniei, reprezentanti ai Politiei Mehedinti.
Polițiștii din Mehedinți au efectuat, marţi dimineaţă, cinci percheziţii, dintre care una la Primăria Eșelnița, într-un dosar în care se vorbește de o deturnare de fonduri de 1,5 milioane lei. Acuzațiile aduse sunt abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, înșelăciune, fals sub înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.
„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2015, reprezentanții unei instituții ar fi efectuat decontări ilegale pe baza unor situații de lucrări nereale, ar fi schimbat destinația fondurilor alocate și ar fi folosit în interes personal bani din casieria unității pentru care fie ar fi prezentat documente justificative false, fie nu ar fi depus niciun document justificativ.
De asemenea, în 2013, ar fi înstrăinat 2 terenuri aflate în proprietatea instituției publice, fără ca în realitate să fi fost plătită contravaloarea acestora și fără să se opereze tranzacția în documentele de evidență ale instituției”, au arătat reprezentanţii Poliţiei Române.
Prejudiciul cauzat instituției a fost estimat la 1.500.000 de lei, mai spun anchetatorii.

Politica