sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centrul „Brâncuși”, cu toate licitațiile în desfășurare

 

Consiliul Județean Dolj a scos la licitație și serviciile de dirigenție de șantier pentru Centrul Turistic „Constantin Brâncuși”, după ce în urmă cu circa o lună a demarat procedura și pentru lucrările rămase de executat.

Contractul pentru dirigenția de șantier pentru acest obiectiv este estimat la suma de 104.242,95 de lei fără TVA, iar data limită de depunere a ofertelor este 25 mai, ora 15:00.

Obiectul principal al contractului este acela de supraveghere a lucrărilor prin diriginţi de şantier pe întreaga perioada de desfăşurare a lucrărilor de execuţie, recepţia lucrărilor, perioada de garanţie la obiectivul „Centrul Internaţional Constantin Brâncuşi – Centru Turistic Interactiv”, din punct de vedere al parametrilor timp, cost, calitate şi siguranţă conform caietului de sarcini ataşat”, se arată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce privește execuția, aceasta a fost publicată în SEAP în data de 12 aprilie, la un cost estimat de 23.082.790 de lei fără TVA, data limită de depunere a ofertelor fiind 24 mai, ora 16:00.

Contractul de execuție pentru Centrul „Brâncuși”, pe care Consiliul Județean Dolj îl semnase cu asocierea de firme San Giorgio Appalti SRL – Axia SRL din Italia în data de 12 mai 2015, a fost încetat de drept pe 7 noiembrie 2016 din cauza ritmului lent al lucrărilor. Firmele au avut un termen de nouă luni pentru a executa lucrarea, termen în care nu s-au încadrat, iar faptul că asocierea de constructori nu s-a mişcat aşa cum ar fi trebuit nu este un secret, ci se poate vedea cu ochiul liber de către orice trecător. Conform CJ Dolj, stadiul de implementare al proiectului este de 30%, execuția însă fiind realizată doar în proporție de 6%.

Construcţia ar urma să includă un pavilion subteran multifuncţional, la suprafaţa acestuia urmând să existe o construcţie de sticlă. Aceasta va avea, în interior, o imagine a „Ovoidului“, de 15 metri înălţime, tot din sticlă, care va avea în interior o hologramă a „Păsării Măiastre“. Clădirea mai este prevăzută cu un lift pentru vizitatori, două săli de conferinţe, două săli de spectacol, un atelier de creaţie, dar şi cu o sală de expoziţie.

Politica