vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fast-food-ul din Slatina, închis din nou de DSVSA Olt, după noi rezultate neconforme

Fast-food-ul din Slatina, unde au consumat pizza două fetiţe care, ulterior, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, a fost închis din nou, luni, după ce medicii din cadrul DSVSA Olt au constatat că pe suprafeţele de lucru, ustensile şi echipamente este depăşit numărul total de germeni.

Din cele şase probe prelevate de specialiştii DSVSA Olt, două dintre ele au fost necorespunzătoare, fiind descoperite enterobacterii la testul de sanitaţie al angajaţilor şi depăşirea numărului total de germeni pentru suprafaţa de lucru. Astfel, DSVSA Olt a luat decizia de a închide temporar unitatea, pentru a se putea face o igienizare generală, iar fast-food-ul să poată pune în aplicare planul de conformitate dispus de autorităţi.
La nici 24 de ore de la ordonanţa de suspendare a activităţii, fast-food-ul a fost redeschis de reprezentanţii DSVSA Olt, iar începând din 3 mai, slătinenii au avut la discreţie toată gama de produse, pateuri, pizza sau aripioare.
La ultimul control din 3 mai, medicii de la DSVSA Olt au prelevat noi probe din restaurantul de tip fast-food, pentru a se vedea dacă igienizarea a fost făcută corespunzător. Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii DSVSA Olt, fast-food-ul slătinean a fost luni închis din nou, pentru că ultimele probe analizate de Laboratorul din cadrul instituţiei oltene au ieşit necorespunzătoare. „Rezultatele sunt necorespunzătoare, pentru că numărul total de germeni de pe suprafeţe, ustensile şi echipamente era depăşit. S-a dispus suspendarea activităţii până la remedierea neconformităţilor”, spun reprezentanţii DSVSA Olt.
Două surori au ajuns la spital, la finalul lunii aprilie, cu dureri abdominale, stări de vomă şi greaţă. Familia fetelor a pus totul pe seama consumului de pizza de la unul dintre cele mai vechi fast-food-uri din municipiu.
Autorităţile au confirmat că la această unitate din buricului târgului au fost înregistrate probleme şi în anii trecuţi. Astfel, fast-food-ul slătinean a avut activitatea suspendată în noiembrie 2015 timp de o săptămână, iar în primăvara anului trecut ordonanţa de suspendare a fost pentru două săptămâni jumătate.

Politica