Descinderi la Eșelnița. Primarul, vizat

Polițiștii din Mehedinți efectuează, la această oră, percheziții la Primăria Eșelnița, într-un dosar în care se vorbește de o deturnare de fonduri de 1,5 milioane lei.

Primarul Ioan Ciuru, contabila primăriei și alți trei funcționari ar fi vizați în acest dosar.

La data de 9 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți efectuează 5 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, înșelăciune, fals sub înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2015, reprezentanții unei instituții ar fi efectuat decontări ilegale pe baza unor situații de lucrări nereale, ar fi schimbat destinația fondurilor alocate și ar fi folosit în interes personal bani din casieria unității pentru care fie ar fi prezentat documente justificative false, fie nu ar fi depus niciun document justificativ.

De asemenea, în 2013, ar fi înstrăinat 2 terenuri aflate în proprietatea instituției publice, fără ca în realitate să fi fost plătită contravaloarea acestora și fără să se opereze tranzacția în documentele de evidență ale instituției.

Prejudiciul cauzat instituției a fost estimat la 1.500.000 de lei”- arată IGPR

4 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, pentru audieri, iar cercetările sunt continuate, sub coordonarea unităților de parchet de pe lângă Judecătoria Orșova și de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Populare

Recomandări

Se extinde rețeaua de apă din Ocnele Mari

Rețeaua de distribuție a apei în Ocnele Mari se...

Opera lui Brâncuși, lăsată de izbeliște

„Ea trebuie restaurată și pusă în lumină într-un loc,...

Dănuț Lupu, condamnat la închisoare cu executare

Dănuț Lupu a fost condamnat definitiv la închisoare, după...

Se redeschid secțiile COVID în spitale

Tot mai multe spitale din țară redeschid secțiile pentru...