sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE susţine candidatul PSD la Sprâncenata, dar pune candidat propriu la Osica

ALDE Olt nu va avea candidat propriu, la alegerile din 11 iunie, pentru Primăria comunei Sprâncenata, organizaţia anunţând printr-un comunicat de presă că susţine candidatul celor de la PSD, Marin Mihăeşteanu.

Cei de la ALDE au anunţat, însă, că vor susţine un candidat propriu la Primăria comunei Osica de Sus. „Participând la aceste alegeri, Organizația ALDE Olt va susține în comuna Osica de Sus candidatura domnului Nicușor – Remus Cernătoiu, membru al Alianței Liberalilor și Democraților, de profesie medic veterinar, având o bună notorietate în comunitatea din care face parte. La alegerile din comuna Sprâncenata, formațiunea ALDE nu va desemna un candidat propriu, susținând, conform înțelegerii cu PSD Olt, candidatul propus de social-democrați”, se arată într-un comunicat de presă remis de ALDE Olt.
Guvernul a stabilit organizarea, în data de 11 iunie 2017, a scrutinului local parțial pentru alegerea primarului, în 49 de localități, din ţară, în care această funcție a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.
Alegerile vor fi organizate în 5 municipii, 9 oraşe și 35 de comune.
În județul Olt, vor fi organizate alegeri locale în comunele Osica de Sus și Sprâncenata, unde primarii şi-au pierdut mandatele ca urmare a unor probleme de incompatibilitate.

Politica