Olt: Topitorii amendate de Garda de Mediu pentru emisii de noxe în atmosferă

Patru topitorii de pe raza judeţului Olt au fost amendate, în luna martie, de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu cu câte 15.000 lei, pentru eliminarea în atmosferă de „emisii fugitive nedirijate”.

Potrivit unui comunicat de presă, remis de Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Olt, au fost aplicate amenzi în cuantum total de 60.000 lei, către patru topitorii de pe raza judeţului. Administratorii topitoriilor nu au folosit instalaţiile de filtrare.
„Nerespectarea obligaţiei prevăzute de art. 59, alin.1, din Legea nr.104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, de a se supune tuturor cerinţelor legale de a nu elimina în atmosfera emisii fugitive nedirijate, fapta pentru care au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale a câte 15.000 lei pentru fiecare societate (total 60.000 lei)”, se arată în documentul citat.
De asemenea, o firmă din Caracal a fost amendată de Garda de Mediu cu suma de 50.000 lei, fiind de asemenea emisă notificarea către APM Olt cu propunerea suspendării autorizaţiei de mediu. Comisarii de mediu spun că societatea nu a respectat condiţiile impuse în autorizaţia de mediu privind notificarea autorităţii emitente a autorizaţiei de mediu, „cu privire la modificarea condiţiilor care au stat la baza emiterii actului de reglementare precum, şi nerespectarea obligaţiei de a monitoriza factorii de mediu aer, apă şi zgomot cu frecvenţa impusă prin autorizaţie”.
În luna martie, comisarii de mediu au constatat mai multe fapte de natură contravenţională aplicând 10 amenzi în valoare de 175.000 lei.

Populare

Recomandări

FOTO/ Proteste la Penitenciarele din Craiova. Polițiștii au refuzat să intre la programul de lucru

Polițiștii de penitenciare au refuzat, în această dimineață, să...

Încă un incident pe calea ferată: Motorul unui tren de călători a luat foc

Pompierii au intervenit, marți seară, pentru stingerea unui incendiu...

Olguța Vasilescu, premiată în absență cu cea mai înaltă distincție mondială de salvare

Deschiderea oficială a Campionatului Mondial al Câinilor de Salvare...

Drogheriile DM recheamă în magazine un produs din cauza unei contaminări microbiologice

DM drogerie markt a anunțat că recheamă de la...