miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Slatina redevine „Oraşul Copiilor”, de 1 iunie

Cea de a cincea ediţie a manifestării „Slatina, Oraşul Copiilor” se va desfăşura, pe 1 iunie, în zona Esplanadei din centrul municipiului, zeci de premii constând în jucării, biciclete, skateboard-uri, role şi rechizite şcolare fiind puse la bătaie de primărie pentru copiii participanţi.

Evenimentul „Slatina, Oraşul Copiilor” va avea loc în ziua de joi, 1 iunie 2017, între ora 9.00 şi ora 14.00, pe Esplanda municipiului Slatina. Acest eveniment se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3-14 ani. „Prin participarea la acest Eveniment, participanţii sunt de acord să respecte şi să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor şi condiţiilor prezentului Regulament şi ale legislaţiei în vigoare aplicabile, să completeze datele tutorelui legal sau reprezentantului (însoțitorului) şi să semneze pe proprie răspundere, cu ocazia înscrierii, în ziua concursului, la momentul ridicării «Paşaportului de copilărie» din cele trei Punctele de informare”, se arată în regulamentul manifestării ce urmează a fi supus aprobării Consiliului Local.
Evenimentul se desfăşoară pornind de la un Atelier, pe care îl dorește, participantul parcurgând traseul pe la toate cele cinci ateliere într-o ordine aleatoare, fiecare având obiect de activitate, după cum urmează: Atelierul nr. 1 – Fii spontan! (jocuri interactive, improvizaţie); Atelierul nr. 2 – Fii creativ! (pictura pe bloc de desen, pictură pe figurine de gips, creare felicitări, pictează baloane); Atelierul nr. 3 – Fii copil! – Jocurie copilăriei! (Șotron, Coarda, Elastic, desene pe asfalt, Omul negru a venit); Atelierul nr. 4 – Fii în lumea virtuală! (jocuri virtuale, ochelari 3D, Scooter electric); Atelierul nr. 5 – Fii sportiv! (tras cu arcul, pistol cu bile – airsoft, aruncarea la coş de baschet, badminton).
După ce parcurge fiecare Atelier de pe traseu, în ordinea aleasă de către participant şi în urma desfăşurării unui minim de activităţi din fiecare Atelier, participantul va primi o ştampilă pe «Paşaportul de copilărie» şi va merge la următorul Atelier (ordinea prezentării la ateliere este aleatorie). În momentul în care pe „Paşaportul de copilărie” are cele cinci ştampile, merge la Punctul final Foto Booth. „La acesta participantul se va fotografia cu personaje din lumea desenelor animate, cu diverse accesorii hazlii care să-i rămână ca amintire de la acest eveniment şi va primi o fotografie cu magnet şi ultima ştampilă pe «Paşaportul de copilărie». În momentul în care deţine pe Paşaport cele 6 ştampile merge la punctul în care sunt amenajate Tombolele pentru a participa la extragere. La acest Punct va prezenta «Paşaportul de copilărie», completat cu datele personale şi de contact în rubricile destinate acestui scop, precum şi semnătura. Se decupează partea perforată, care conţine seria Paşaportului de copilărie, numele, prenumele tutorelui sau reprezentantului (însoțitorului), semnătura şi se introduce în urna pe care se găşeşte trecută categoria de vârstă”, se mai arată în regulament.
Premiile ce se vor acorda în cadrul evenimentului vor fi expuse, la vedere, în partea din faţa scenei, îngrădite cu limitatoare, astfel încât toţi participanţii să le poată vedea: şase triciclete; cinci cărţi de colorat; cinci seturi culori; trei figurine (păpuşi); trei maşini; cinci jocuri „Micul artist – Meşterul Olar”; şase trotinete; cinci jocuri „Atelierul de creaţie”; şase ghiozdane complet echipate; 10 penare complet utilate; 12 perechi role; şase biciclete; 25 caiete matematică; 25 caiete dictando; şase skateboard-uri; cinci puzzle-uri de 500 piese; şase seturi rachete badminton; cinci mingi baschet; şase rachete tenis de câmp; cinci mingi fotbal; cinci rucsacuri.
Municipalitatea are un buget de 40.000 lei pentru ediţia a V-a a manifestării „Slatina, Oraşul Copiilor”.

Politica