vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Două autotrenuri cu lemne, confiscate de poliţiştii olteni la Topana

Peste 100 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 95.000 lei, au fost confiscaţi de polițiștii olteni, miercuri, aceştia depistând două autotrenuri încărcate, în pădurea de pe raza comunei Topana.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, polițiștii olteni au depistat două autotrenuri încărcate cu masă lemnoasă, de esență stejar, în pădurea de pe raza comunei Topana. Mijloacele de transport încărcate cu masă lemnoasă au fost conduse la Ocolul Silvic Vulturești, județul Olt, în vederea descărcării materialului lemnos și inventarierii acestuia.

Ulterior, poliţiştii au stabilit că o societate comercială, cu sediul în municipiul Pitești, județul Argeș, administrată de un tânăr în vârstă de 29 ani, din aceeași localitate, a emis două avize de însoțire a materialului lemnos în cantitate totală de 62,258 metri cubi,  pentru cele două autotrenuri.

Totodată, s-a constatat că aceeași firmă avea depozitați 44,288 metri cubi, într-un spațiu pentru care nu a solicitat acord de distribuire și utilizare a documentelor cu regim special.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Persoana juridică în cauză a fost sancționată cu amendă contravențională în cuantum de 30.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice. Cantitatea totală de 106,54 m3 lemn rotund de lucru – esență gârniță, în valoare totală de 95.886 lei, a fost confiscată, în baza prevederilor aceleiași legi, lemnul fiind predat  Ocolului Silvic Vulturești”, se arată în comunicatul citat.

Politica