vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljean condamnat defintiv la 2 ani și 8 luni de pușcărie pentru tentativă de viol și tâlhărie

Un bărbat de 37 de ani, din comuna doljeană Pleşoi, a fost condamnat definitiv la 2 ani și 8 luni închisoare pentru tentativă de viol și tâlhărie. Hotărârea a rămas definitivă marți, 2 mai a.c., la Curtea de Apel Craiova. Faptele s-au petrecut anul trecut, în luna iulie, când bărbatul a încercat să forţeze o tânără de 25 de ani să întreţină raporturi sexuale cu el  şi i-a furat telefonul mobil. Victima a reuşit să scape şi s-a oprit direct la Poliţie, unde a povestit prin ce trecuse. Inculpatul a fost trimis în judecată pentru cele două infracțiuni, a fost condamnat la Judecătoria Craiova pe 21 februarie a.c., iar acum Curtea de Apel Craiova i-a respins apelul.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, anunțau anul trecut, pe 24 iulie, că, în jurul orei 20.45, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta au fost sesizaţi de o tânără, de 25 de ani, din judeţul Dolj cu privire la faptul că în timp ce se afla în extravilanul comunei Predeşti (Dolj) o persoană necunoscută, prin acte de violenţă, a încercat să întreţină raporturi sexuale cu aceasta şi i-a sustras un telefon mobil. Fata se îndrepta cu maşina către Craiova şi s-a oprit între Predeşti şi Milovan, pe câmp, să culeagă flori. A fost încolţită de nişte câini, a strigat după ajutor, astfel că şi-a făcut apariţia un cioban, care era cu oile în zonă şi a potolit câinii, dar … și-ar fi vrut răsplata “în natură”. Fata a reuşit să scape din mâinile lui şi a urcat în maşină, oprindu-se la Poliţie, însă bărbatul i-a luat telefonul mobil. În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii doljeni au reuşit, în cursul zilei de 25 iulie să identifice autorul faptelor, stabilind că se numeşte Constantin Mareşi, de 37 de ani, din comuna Pleşoi, Dolj.

„În urma probatoriului administrat, anchetatorii au luat măsura reţinerii doljeanului pentru 24 de ore,  şi a fost introdus în arestul I.P.J. Dolj. A fost prezentat Parchetului, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă, iar instanţa de judecată a admis propunerea  şi a dispus arestarea pe 30 de zile a bărbatului pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de viol  şi tâlhărie”, a precizat, la momentul respectiv, subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 29 iulie 2016 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova l-au trimis în judecată pe Constantin Mareşi pentru tentativă de viol şi tâlhărie. Luni, 1 august a.c., instanţa de judecată a luat în discuţie menţinerea măsurii preventive şi a respins cererea inculpatului de a fi plasat în arest la domiciliu sau sub control judiciar, menţinându-l în arest preventiv, măsura fiind ulterior prelungită. Pe 21 februarie a.c. magistrații Judecătoriei Craiova au pronunțat sentința în cauză. Bărbatul a recunoscut totul și a cerut să beneficieze de reducerea limitelor de pedeapsă, fiind condamnat la o pedeapsă totală de 2 ani și 8 luni închisoare cu executare: „În temeiul art.39 alin.1 lit.b cu ref. la art.38 alin.1 C.pen., constatând că cele două infracţiuni sunt concurente, aplică inculpatului Mareşi Constantin pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cea de-a doua pedeapsă de 2 ani ( 1/3 ori 24 luni = 8 luni ), inculpatul urmând să execute pedeapsa finală de 2 ani şi 8 luni închisoare, în regim de detentie. Scade din durata pedepsei aplicate perioadele executate, prin reţinere şi arestare preventivă, de la 25.07.2016 până la zi. Menţine starea de arest faţă de inculpatul Mareşi Constantin”, se arată în sentința Judecătoriei Craiova.

Inculpatul, dar și procurorii au declarat apel, iar marți, 2 mai a.c., Curtea de Apel Craiova a soluționat cauza. Inculpatul a rămas cu aceeași pedeapsă, instanța dispunând, în plus, ca bărbatul să nu se apropie de victimă încă doi ani după executarea pedepsei:  „interzice inculpatului Mareşi Constantin, pe lângă pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 8 luni închisoare, cu titlu de pedeapsă complementară drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, n (dreptul de a comunica şi de a se apropia de persoana vătămată), pe o perioadă de 2 ani, precum şi cu titlu de pedeapsă accesorie drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, n (dreptul de a comunica şi de a se apropia de persoana vătămată). Obligă inculpatul la plata sumei de 1.300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare efectuate de stat în cursul urmăririi penale şi judecăţii în primă instanţă. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii. Deduce în continuare durata arestării preventive de la 21.02.2017 la zi. Cheltuielile judiciare efectuate de stat în apel rămân în sarcina acestuia, inclusiv onorariul apărătorului din oficiu. Definitivă. Pronunțată în şedinţă publică, azi, 02.05.2017”.

Politica