sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bărbat din Brebeni-Olt, prins în flagrant când dădea mită unui expert tehnic judiciar

Constantin Şerban, un bărbat din comuna Brebeni a fost plasat sub control judiciar, după ce, miercuri, a fost prins în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), în timp ce oferea mită unui expert tehnic judiciar, pentru a beneficia de o expertiză tehnică favorabilă într-un dosar privind stabilirea hotarului între proprietăţi (grăniţuire).   

Potrivit unui comunicat remis de DGA – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Olt, un bărbat din comuna Brebeni a fost prins în flagrant, miercuri, de ofiţerii de poliţie judiciară şi procurori, în timp ce oferea suma de 10.000 lei (din care a remis efectiv 7.000 de lei), unui expert tehnic judiciar, în vederea influențării rezultatului unei expertize.

Anterior, pe 22 martie, expertul tehnic judiciar a depus denunț la sediul DGA – SJA Olt cu privire la faptul că, desemnat fiind de către Judecătoria Slatina să efectueze o contraexpertiză tehnică judiciară într-un dosar având ca obiect „grănițuire”, reclamantul din dosar, i-a oferit sume de bani totalizând 10.000 lei, precum și miei cu ocazia sărbătorilor Pascale și de 1 Mai.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Acesta a remis efectiv suma de 7.000 de lei, indicând expertei judiciare, în scris, rezultatul expertizei pe care urma să o realizeze. Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul DGA – SJA Olt au fost delegaţi să efectueze activități de cercetare penală și investigativ-operative în vederea realizării materialului probator. În cauză, procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, se arată în comunicatul citat.

Constantin Şerban se judecă cu o vecină în legătură cu hotarul dintre proprietăţile celor, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Slatina, pe 3 februarie 2016.

Politica