joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Beizadeaua” Andrei Lazăr a scăpat de interdicția de a părăsi județul

Magistraţii  Judecătoriei Craiova au admis cererea „beizadelei” Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, care a activat la Judecătoria Craiova până  în octombrie 2010, în prezent fiind la Judecătoria Mangalia, de modificare a controlului judiciar. Astfel, conform deciziei de la sfârșitul săptămânii trecute a magistraților craioveni, Lazăr nu mai are interdicția de a părăsi județul, ci țara și are voie să meargă în barul care îi aparține, din centrul vechi al Craiovei. Hotărârea a fost luată în dosarul în care este judecat  pentru scandalul provocat în noaptea de 13 spre 14 februarie 2016 la Casa Studenţilor din Craiova, în timpul căruia el  şi complicele său au înjunghiat un craiovean, de 34 de ani.

Dacă pe fond, magistraţii Judecătoriei Craiova au amânat pentru 11 mai a.c. procesul lui Andrei Lazăr, de 28 de ani, fiul judecătoarei Liliana Lazăr judecat  pentru tulburarea ordinii  şi liniştii publice  şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, joia trecută instanța a admis solicitarea inculpatului și i-a modificat controlul judiciar. Acum nu mai are restricții de deplasare limitate la județul Dolj și poate merge în barul „TAO”, care îi aparține:  „Admite cererea formulată de către inculpatul Lazăr Andrei, prin apărător ales, avocat Catană Bogdan şi: – înlocuieşte obligaţia impusă inculpatului Lazăr Andrei pe durata măsurii preventive a controlului judiciar de a nu se deplasa în baruri, restaurante, cluburi, cu obligaţia de a nu se deplasa în baruri, restaurante, cluburi, cu excepţia localului TAO, situat în municipiul Craiova, strada România Muncitoare, numărul 42, judeţul Dolj, unde se află punctul de lucru al S.C. LDV IMOBILIARI S.R.L. CÂRCEA – DOLJ, unitatea angajatoare a inculpatului Lazăr Andrei şi – înlocuieşte obligaţia impusă inculpatului Lazăr Andrei pe durata măsurii preventive a controlului judiciar de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Dolj, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar, cu obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 20 aprilie 2017”, se arată în încheierea de ședință a instanței.

Reamintim că, Andrei Lazăr, împreună  cu Marian Savu, de 26 de ani, tot din Craiova, sunt judecaţi pentru tulburarea ordinii  şi liniştii publice  şi port sau folosire fără  drept de obiecte periculoase. Este vorba despre scandalul petrecut la o petrecere organizată  la Casa Studenţilor din Craiova, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2016, în urma căruia Viorel Tudor, de 34 de ani, tot din Craiova a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă  Craiova, înjunghiat în zona hemitorace drept. În rechizitoriu, procurorii Parchetului de pe lângă  Judecătoria Craiova au reţinut faptul că:  ”În noaptea de 13/14 februarie 2016, în jurul orei 3.10, în timp ce se aflau în incinta Clubului Casa Studenţilor din municipiul Craiova, unde se desfăşura un spectacol la care participau aproximativ 480 de persoane, între inculpaţii Lazăr Andrei    şi Savu Marian pe de o parte,    şi numiţii Stângă  Ionuţ  Sebastian, Zidaru Virgil Alexandru    şi Tudor Cătălin Viorel, pe de altă  parte, a avut loc o altercaţie în urma căreia cei doi inculpaţi i-au agresat fizic pe ceilalţi trei. În aceleaşi împrejurări, inculpatul Lazăr Andrei l-a lovit pe numitul Tudor Cătălin Viorel (n.r.- 34 de ani, din Craiova) cu un cuţit în zona hemitoracelui drept    şi în zona lombară  dreaptă, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 16 – 18 zile de îngrijiri medicale”.
Craioveanul înjunghiat a fost transportat la Spitalul Clinic Jude
ţean de Urgenţă  Craiova, iar autorul a fost identificat ulterior. Viorel Tudor nu a depus plângere. Pe 16 februarie 2016 procurorii Parchetului de pe lângă  Judecătoria Craiova l-au reţinut pe Lazăr pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost plasat sub control judiciar. Dosarul este acum în camera preliminară  la Judecătoria Craiova.
Andrei Laz
ăr a fost condamnat definitiv la un an  şi două  luni de închisoare cu suspendare, în octombrie anul trecut pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri    şi tulburarea ordinii    şi liniştii publice  şi la 2 luni, închisoare tot cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Magistraţii i-au dat    şi un termen de încercare de 3 ani    şi două  luni.
Andrei Laz
ăr a fost trimis în judecată  de procurorii craioveni, împreună  cu alţi doi, după  ce în noaptea de 16 spre 17 aprilie 2010, au provocat un scandal într-un bar din Craiova. Fiul magistratei craiovene    şi prietenii lui erau înarmaţi cu cuţite. Poliţiştii l-au reţinut atunci pentru 24 ore, după care a fost eliberat. Cercetările au continuat, însă  Andrei Lazăr nu s-a potolit. Pe 17 mai, împreună cu prietenii lui, au bătut un om.
Tân
ărul mai are la activ şi alte infracţiuni: în martie 2007 a tăiat cu sabia un bărbat din Craiova la ambele mâini, un an mai târziu 2008 a lovit cu o cheie tubulară, în cap, un şofer într-o benzinărie şi tot în acel an a fost implicat într-un scandal în faţa Curţii de Apel Craiova. De data aceasta el a ajuns la spital cu o plagătăiată la picior şi una la umăr.
Pentru fapta din 2007, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Sentin
ţa a fost pronunţată pe fond de Tribunalul Teleorman, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, însă în 2016 a reuşit să scape de condamnare după ce, în timpul apelului judecat la Curtea de Apel Bucureşti, victima şi-a retras plângerea (întrucât Tribunalul Teleorman a schimbat încadrarea juridică din tentativă de omor în loviri şi alte violenţe).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica