joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severinenii, printre remarcați la Mini Mondial

Primăvara 2017 va fi una de neuitat pentru grupa 2006 de la Școala de fotbal Sport Kids Drobeta. Severinenii au reușit performanța de a obține, în Franța, unul din trofeele puse în joc la Mini Mondialul copiilor. Bătălia a fost acerbă, 144 de echipe, repartizate în 24 de grupe, întrecându-se în localitatea franceză Orvault.

Puștii severineni au fost adevărați muschetari în țara lui Alexandre Dumas. Dacă în celebrul roman sunt relatate aventurile tânărului d’Artagnan în urmărirea visului său de a deveni un muschetar al regelui, de această dată, cei 12 puști severineni, au ajuns în Franța pentru visul de a deveni fotbaliști. Sport Kids Drobeta a fost una din remarcatele Mini Mondialului, cu șapte victorii, un egal și trei înfrângeri. În grupe, jucătorii severineni au învins FC Logne Boulogne (4-0), au remizat cu Nantes St Boulon (0-0) și au pierdut cu AS Monaco (0-2), US Chambray (0-1) și Nantes Don Bosco (0-1), rezultate care i-au scos din cursa către marele premiu, dar organizatorii, datorită numărului mare de participanți, au pus în joc și cel de-al doilea trofeu – Mini Liga. „A fost ceva similar cu ce vedem că întâmplă în grupele Champions League. Primele clasate merg mai departe, iar locul trei avansează în Europa League”, explică antrenorul Cristian Țigănele. Elevii săi au defilat în a doua competiție a turneului, bifând șase victorii lejere. În semifinale au trecut de FC Bruges (3-1) și, în ultimul act, au învins Pocahonta Tahiti (3-0).  

A fost o experiență extraordinară, de neuitat, un episod care va rămâne mult timp în memoria copiilor, mai ales că au revenit în țară și cu un trofeu. Copiii s-au prezentat foarte bine, chiar dacă am avut un început mai ezitant, din cauza emoțiilor inerente și a ghinionului, dar din punct de vedere calitativ am fost la același nivel cu granzii Europei. Am fost felicitați de organizatori pentru fotbalul de calitate practicat și am și primit la dineul oficial invitația de a participa an de an la acest turneu. Felicit jucătorii pentru prestația excelentă avută la acest turneu, colegii mei din stafful tehnic, părinții pentru eforturile depuse și, nu în ultimul rând, pe domnul Emil Marian Copilu, pentru susținerea oferită pe întreg parcursul competiției”, a declarat antrenorul Cristi Țigănele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 Prietenii cu granzii din fotbal

Severinenii au fost cantonați în hotel alături de grupările Chelsea, Sevilla, Manchester City și Barcelona, astfel că în cadrul turneului s-au legat și multe prietenii. Una dintre ele a fost cu oficialii și copiii de la FC Barcelona. Antrenorii severineni au schimbat impresii despre evoluțiile copiilor din timpul jocurilor, plus câteva informații despre metodele de pregătire ale celebrei academii „La Masia”.

Experiență de neuitat

Patronul clubului severinean, Cornel Mihart, spune că experiența pe care o capătă un copil într-o competiție de asemenea anvergură cu greu putea fi implementată în turneele din țară.

Participarea de la o vârstă fragedă la o competiție în care sunt angrenate cluburi de top mondial este cea mai bună experiență pe care o poți înmagazina la viitoarea carieră de sportiv. Pe lângă rezultatul excelent, trebuie punctat și faptul că au fost în contact direct cu copiii de la Barcelona, Manchester City, Chelsea, Juventus Torino, Benfica Lisabona sau Monaco. Toate aceste aspecte îi ajută să facă mai ușor față viitoarelor competiții și le-a dozat moralul cu încredere. Mă bucur că ne-au reprezentat cu cinste orașul nostru, dovadă că, în continuare, avem copiii talentați și fotbalul severinean poate duce mai departe tradiția de a lansa jucători în sportul de performanță. Cu multă muncă, pasiune și devotament suntem convinși că de la Sport Kids Drobeta vor crește mulți tineri care vor evolua în primele ligi naționale”, a precizat Cornel Mihart, manager Sport Kids Drobeta.

Lotul deplasat la Campionatul Mondial al cluburilor: Robert Cicic, Matei Goga – Aurel Vlaicu, Robert Balaci, Robert Vîlcu, Alexandru Rotescu, Răzvan Erceanu, Mario Purdescu, Fabian Bețiu, Luca Screciu, Denis Tărăbîc, Ianis Doandeș.

Antrenori: Cristian Țigănele, Angelo Marghescu, Adrian Nedelcea.

Politica