vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Recepția Parcului „Romanescu”, aproape de final

Recepția lucrărilor pentru reabilitarea Parcului „Nicolae Romanescu” din Craiova, proiect pe fonduri europene pentru care municipalitatea și-a asumat aproape în întregime costurile, este aproape de se încheia. Între timp, documentația preliminară pentru Podul Suspendat, care este închis publicului de la finele lunii martie, se află în avizare la Ministerul Culturii, fiind așteptată, în același timp, și solicitarea recepției de către constructor la Water Park-ul din Lunca Jiului.

Recepția pentru modernizarea Parcului „Nicolae Romanescu” ar urma să se încheie la finele acestei săptămâni, după cum a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, primarul interimar al Craiovei, Mihail Genoiu.

Recepția pentru Parcul „Romanescu” ar urma să se finalizeze cu anexă săptămâna aceasta. Asta înseamnă că mai sunt de remediat anumite lucruri mărunte, care nu pun probleme. Nu cunoaștem să fie probleme mari la lucrare, pentru care să se ceară amânarea recepției”, a explicat Mihail Genoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Valoarea totală a contractului de lucrări pentru reabilitarea parcului este de 47,3 milioane de lei fără TVA, iar de execuţie s-a ocupat asocierea de firme Mitliv Exim SRL – Civitas Systems SRL şi R&A Partners SRL, cu Mitliv Exim SRL ca lider de asociere. Proiectul se doreşte a fi o refacere a parcului precum îl văzuse, la început, arhitectul Eduard Redont. Acesta a şi câştigat, cu acest proiect, Medalia de Aur la Expoziţia Internaţională de la Paris, din anul 1900.

Podul Suspendat, în avizare la Ministerul Culturii

În interiorul parcului mai există un obiectiv care are nevoie mare de reabilitare. Este vorba despre Podul Suspendat. Acesta este închis publicului din 29 martie, din motive de siguranță. Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) și Expertiza tehnică (ET) se află, în această perioadă, la București, la Ministerul Culturii, pentru avizare. După ce va fi eliberat acest aviz, vor fi scoase la licitație proiectarea tehnică și execuția. Printre altele, la Podul Suspendat vor fi realizate lucrări de sablare şi de înlocuire a scândurilor.

Water Park – recepție solicitată săptămâna viitoare?

În ceea ce privește celălalt proiect rămas de încheiat pe fonduri europene în municipiul Craiova, Water Park-ul din Lunca Jiului, municipalitatea speră ca recepția să fie și ea gata curând.

La Water Park așteptăm solicitarea recepției în cursul săptămânii viitoare”, a mai precizat primarul interimar al Craiovei. Reamintim că valoarea contractului de execuție pentru parcul acvatic este de 65.080.000 de lei fără TVA, și a fost adjudecat de consorțiul de firme Delta ACM – Polystart – UTI. Contractul de finanțare pentru acest obiectiv a fost prelungit până la data de 30 octombrie 2017, însă primarul interimar a promis, în mai multe rânduri, că Water Park-ul va fi gata și deschis în această vară. Rămâne de văzut, însă, ce se va întâmpla cu salvamarii care trebuie angajați aici pentru siguranța vizitatorilor, asta pentru că municipalitatea a reușit să angajeze doar 4 din cei 8 salvamari necesari bunei funcționări a obiectivului.

Politica