marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O femeie din Laloşu-Vâlcea şi-a omorât nou-născutul aruncându-l la haznaua din fundul curţii

O femeie din localitatea Laloşu, judeţul Vâlcea, şi-a aruncat copilul nou-născut la WC-ul din curte, chiar luni în a doua zi de Paști, abominabila faptă fiind descoperită, marţi, după ce femeia a ajuns la Spitalul Slatina, Olt, cu dureri abdominale. Ea a rămas internată în unitatea medicală, fiind cercetată pentru omor.

Femeia din comuna vâlceană Laloşu s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina, marţi după-amiază, la nici 24 de ore după ce născuse şi îşi aruncase pruncul la WC. Ea acuza dureri abdominale şi a ales să vină la unitatea medicală olteană dat fiind că între Laloşu şi Slatina sunt doar aproximativ 50 de kilometri. Medicii slătineni şi-au dat seama că femeia născuse şi au anunţat poliţiştii. Se pare că ea nu se afla la prima naştere. „Marţi după-amiaza, s-a prezentat o femeie cu semne de lehuzie imediată, evidentă, cu hemoragie. Naşterea se întâmplase în mai puţin de 24 de ore. Medicii noştri au anunţat Poliţia Slatina, care la rândul lor i-au anunţat pe cei de la Vâlcea. Pacienta a rămas internată la Spitalul Slatina”, a declarat directorul medical al Spitalului Slatina, medicul Cătălin Pătru.

Poliţiştii au descoperit, ulterior, fătul în WC-ul din curtea gospodăriei femeii din comuna Laloşu. S-a dispus efectuarea unei necropsii, care a stabilit că pruncul se născuse viu şi sănătos.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Femeia este, în prezent, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pe numele ei fiind deschis un dosar pentru omor. „Marţi, femeia s-a dus la Slatina, cu dureri abdominale. Medicii şi-au dat seama despre ce este vorba şi au înştiinţat organele pentru cercetări. În primă fază, poliţiştii au efectuat cercetări pentru lămurirea situaţiei şi stabilirea împrejurărilor în care a decedat nou-născutul. În urma necropsiei, se pare că fătul ar fi fost sănătos, astfel că dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, fapta fiind de competenţa lor. Femeia este cercetată pentru omor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, inspectorul Gabriel Popescu.

Politica