Conecteaza-te cu noi

Eveniment

O femeie din Laloşu-Vâlcea şi-a omorât nou-născutul aruncându-l la haznaua din fundul curţii

Publicat

pe

O femeie din localitatea Laloşu, judeţul Vâlcea, şi-a aruncat copilul nou-născut la WC-ul din curte, chiar luni în a doua zi de Paști, abominabila faptă fiind descoperită, marţi, după ce femeia a ajuns la Spitalul Slatina, Olt, cu dureri abdominale. Ea a rămas internată în unitatea medicală, fiind cercetată pentru omor.

Femeia din comuna vâlceană Laloşu s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina, marţi după-amiază, la nici 24 de ore după ce născuse şi îşi aruncase pruncul la WC. Ea acuza dureri abdominale şi a ales să vină la unitatea medicală olteană dat fiind că între Laloşu şi Slatina sunt doar aproximativ 50 de kilometri. Medicii slătineni şi-au dat seama că femeia născuse şi au anunţat poliţiştii. Se pare că ea nu se afla la prima naştere. „Marţi după-amiaza, s-a prezentat o femeie cu semne de lehuzie imediată, evidentă, cu hemoragie. Naşterea se întâmplase în mai puţin de 24 de ore. Medicii noştri au anunţat Poliţia Slatina, care la rândul lor i-au anunţat pe cei de la Vâlcea. Pacienta a rămas internată la Spitalul Slatina”, a declarat directorul medical al Spitalului Slatina, medicul Cătălin Pătru.

Poliţiştii au descoperit, ulterior, fătul în WC-ul din curtea gospodăriei femeii din comuna Laloşu. S-a dispus efectuarea unei necropsii, care a stabilit că pruncul se născuse viu şi sănătos.

Femeia este, în prezent, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pe numele ei fiind deschis un dosar pentru omor. „Marţi, femeia s-a dus la Slatina, cu dureri abdominale. Medicii şi-au dat seama despre ce este vorba şi au înştiinţat organele pentru cercetări. În primă fază, poliţiştii au efectuat cercetări pentru lămurirea situaţiei şi stabilirea împrejurărilor în care a decedat nou-născutul. În urma necropsiei, se pare că fătul ar fi fost sănătos, astfel că dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, fapta fiind de competenţa lor. Femeia este cercetată pentru omor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, inspectorul Gabriel Popescu.

© 2022. Toate drepturile rezervate.