vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Expoziţie de pictură la Prefectura Dolj

Prefectura judeţului Dolj a găzduit, joi, o expoziţie de pictură dedicată primăverii. Lucrările au fost realizate doctorul Marius Turaiche.

Ne bucurăm să-l avem, din nou, alături de noi pe domnul doctor Marius Turaiche cu o expoziţie de pictură foarte interesantă. De fapt, dumnealui este un obişnuit al Instituţiei Prefectului Dolj. An de an ne încântă cu lucrările domniei sale. Îl aşteptăm şi în următorii 30 de ani să vină”, a declarat Dan Purcărescu, prefectul de Dolj.

Artistul a precizat, în deschiderea vernisajului expoziţiei: „Este o expoziţie dedicată primăverii, în ea îmi exprim sentimentele mele legate de acest anotimp. Încerc să creez o lume de forme şi culori care sper să ajungă la sufletul dumneavoastră. Eu întotdeauna am fost modest, nu vă cer nimic, vă cer să priviţi şi să vă bucuraţi ca şi mine de frumuseţea, sentimentele emanate de primăvară”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Despre Marius Turaiche şi lucrările sale au fost invitaţi să vorbească profesorii universitari Dinică Ciobotea şi Emilian Popescu.

Suntem într-un moment de primăvară când Palatul Administrativ găzduieşte un act de cultură. De la început această clădire atât de frumoasă, creată în stilul neoromânesc, a fost în 1905 destinată a fi şi Palat Cultural al Craiovei. Ceea ce se face astăzi nu este decât o refacere, o restituire a acestei funcţii pe care o are instituţia”, a spus profesorul Ciobotea.

La rândul său, profesorul Emilian Popescu a afirmat: „Credeam că nu mă mai poate surprinde o expoziţie a domnului doctor, dar iată că şi de data aceasta a venit cu nişte lucrări care emană lumină, emană bucurie, viaţă. Lucrările sale sunt atât de puternice încât nu ai cum să pleci de aici fără să fii impresionat de măcar una dintre ele”.

Politica