joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: A nins în unele zone din nordul județului

La Mehedinţi, în unele localităţi din nordul judeţului a nins. În judeţ nu sunt probleme în ceea ce priveşte condiţiile de trafic, atât la nivelul Prefecturii cât şi la cel al Consiliului Judeţean fiind luate toate măsurile. Utilajele erau pregătite să intervină, dar nu a fost cazul. Valul de aer polar a adus cu el şi o avertizare meteorologică de ninsori viscolite în special în zona de nord a Mehedinţiului, la limită cu judeţul Caraş-Severin. Ieri, după prânz, ningea în satele comunei Balta, iar în zona dealului Matorăţ era lapoviţă şi ninsoare. În comuna Godeanu stratul de zăpadă măsura 3-4 cm, iar utilajele de deszăpezire erau pregătite să acționeze pe sectoarele: Godeanu – Balta; Godeanu – Ponoarele, Marga, Cireșu, Bunoaica. Pe aceste sectoare de drum, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă, prin urmare, conducătorii auto trebuie să aibă autovehiculele echipate corespunzător. Cine întâmpină probleme în trafic, cauzate de vremea nefavorabilă, se poate adresa Direcţiei Tehnice de Investiţii şi Dezvoltare Teritorială din cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi, la numărul de telefon: 0372-521125.

„Avem utilaje pregătite, dar care nu au intervenit pentru că încă nu este cazul să intervină. La această oră ninge slab în satul Sfodea din comuna Balta, iar în zona Jidoştiţa, pe Matorăţ este doar lapoviţă. Suntem pregătiţi să împrăştiem material antiderapant şi eventual să deszăpezim dacă se va impune acest lucru. Sper că vremea rea va produce pagube cât mai mici agricultorilor din zona noastră”, a precizat Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

La rândul său, Prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a precizat pentru Jurnalul Olteniei că s-a intervenit cu utilaje în zonele în care a nins și că nu au fost înregistrate probleme în trafic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica