sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea: Şapte turişti, printre care doi copii, surprinşi de vremea rea pe Vârful Romani, ei fiind coborâţi abia astăzi de pe munte

Şapte turişti din Craiova, printre care şi doi copii, au fost coborâţi de pe Vârful Romani din judeţul Vâlcea, după ce noaptea trecută fuseseră adăpostiţi într-un refugiu montan, ei fiind surprinşi de vremea rea, zona aflându-se sub atenţionare meteo de Cod Portocaliu.

Prefectul judeţului Vâlcea, Radu Renga, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că pe parcursul nopții s-a intervenit pentru adăpostirea unui grup de turiști, doi copii și șapte adulți, din Craiova, la refugiul montan Ursulețul din zona Vârfului Romani, lângă comuna Vaideeni.

În această dimineață, grupul a fost coborât în condiții de siguranță la Primăria Vaideeni de către reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Vaideeni și de cei ai Serviciului Public Județean Salvamont Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Se ştia că sunt în zonă şi voluntarii din comuna Vaideeni şi alpiniştii utilitari au mers acolo şi i-au dus într-un adăpost amenajat pentru asemenea cazuri. Au fost duşi apoi la Vârful Romani, la o cabană, şi îi aducem jos. Nu a păţit nimeni nimic. Au fost atenţionaţi că nu e bine să meargă în zona montană, pe perioada Codului Portocaliu”, a declarat Radu Renga.

O avertizare de Cod Portocaliu, pentru zona de munte a județului Vâlcea, a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru intervalul 19 aprilie ora 4.00- 21 aprilie ora 10.00, fiind prognozate ploi însemnate cantitativ și ninsori, coroborate cu intensificări ale vântului.

Reprezentanţii Prefecturii recomandă ca în perioada în care județul Vâlcea se află sub incidența codului portocaliu de precipitații, să se evite deplasările în zonele montane.

Politica