vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Arestat preventiv, după ce a provocat un accident mortal în Noaptea de Înviere

Ionuţ Valentin Mocanu, în vârstă de 29 de ani, din Rusăneşti, tânărul care, în Noaptea de Înviere, se afla la volanul autoturismului care a provocat un accident rutier, în comuna Vişina, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, luni, în urma unei decizii a magistraţilor Judecătoriei Corabia. Şoferul consumase băuturi alcoolice şi, iniţial, a fugit de la locul accidentului.

Potrivit încheierii postate pe portalul Judecătoriei Corabia, Mocanu este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. „(…) dispune arestarea preventivă a inculpatului Mocanu Ionuţ Valentin, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fapte prev. şi sancţ. de art.192 alin.1 şi 2 c pen, art.196 alin. 1, 3, 4 şi 5 C.pen şi art.336 alin.1 C.pen cu aplicarea art.38 alin.2, pentru o durata de 30 de zile de la data de 17.04.2017 pana la data de 16.05.2017 inclusiv”, se arată în încheierea citată. Decizia Judecătoriei Corabia nu este definitivă, Mocanu contestând deja măsura.

17976269_1462864957068322_1093276010_oAccidentul rutier, în urma căruia un bărbat, în vârstă de 49 de ani, a murit, s-a petrecut în jurul orei 4.30, în Noaptea de Înviere, iniţial fiind anunţate trei victime încarcerate. Ulterior, la locul accidentului, s-au întors mai multe persoane, pasageri în cele două autoturisme implicate în evenimentul rutier, numărul total al victimelor ajungând la 11. „La data 16 aprilie, bărbatul, de 29 ani, din comuna Rusăneşti, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Vişina, județul Olt, la intersecţia cu DN 54, nu a respectat semnificaţia indicatorului «Oprire» şi a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un tânăr, de 21 ani, din Caracal. În urma impactului, a rezultat decesul unui bărbat, de 49 ani, și rănirea altor 10 persoane. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, în cazul tânărului de 21 de ani rezultatul fiind negativ. Conducătorul auto, care nu a respectat semnificația indicatorului «Oprire», a avut o concentrație de 0,96 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Celor doi conducători auto le-au fost recoltate probe de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica