marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Pompierii au avut 66 de intervenții în perioada Paștilor

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în perioada 14-17 aprilie a.c., la 66 de intervenţii, dintre care 54 urgenţe medicale, 10 situaţii de urgenţă şi alte două situaţii.

Vineri, 14.04.2017, la ora 09:11, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autospecială CBRN, în municipiul Dr. Tr. Severin, pe B-dul Carol I, nr. 79, pentru asigurarea măsurilor de prevenire a izbucnirii unui incendiul, ca urmare a semnalării mirosului de gaz în incinta unui imobil. În urma efectuării măsurătorilor, cu aparatura din dotare, s-a constat depășirea concentrației de gaz GPL, concomitent acționându-se pentru ventilarea încăperilor în vederea înlăturării pericolului de explozie. La fața locului a acționat și o echipă de la societatea de distribuţie a gazului.
La ora 09:40, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu un autocamion de intervenție pirotehnic, în satul Dănceu, comuna Jiana, pentru asanarea unui element de muniție (proiectil exploziv de calibru 85 mm). Pompierii au acționat pentru ridicarea, transportul și depozitarea elementului de muniție, în condiții de siguranță, în spațiul special amenajat.
La ora 15:42, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Orșova – Garda nr. 2 de Intervenție Baia de Aramă a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în localitatea Mărășești – Baia de Aramă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și mărăciniș, care a cuprins circa un hectar de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de a genera incendiul.
Sâmbătă, 15.04.2017, la ora 13:12, două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs pe DN 56A, pe raza localității Izimșa, pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor. Accidentul rutier s-a produs între un autoturism și o autoutilitară, în urma acestuia rezultând patru victime. Acestora li s-a acordat primul ajutor, două dintre ele, care prezentau traumatisme, au fost transportate la U.P.U. de către echipajele SAJ, celelalte două refuzând transportul.
La ora 18:10, respectiv 20:40, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin au intervenit pentru stingerea a două incendii izbucnite la vegetație uscată și litieră în localitatea Scânteiești, comuna Izvoru Bârzii. Pompierii au limitat şi stins incendiiile, care au cuprins circa 18 ha de vegetație uscată și litieră. La una dintre intervenții a participat și SVSU Izvoru Bârzii, cu doi voluntari. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de a genera incendiul.
La ora 21:42, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pe strada Aurelian din municipiul Dr. Tr. Severin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un stâlp electric stradal. Au ars circa 10 ml de izolație cablu electric. Cauza probabilă a fost scurtcircuitul electric, produs de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.
I.S.U. Mehedinți a asigurat măsurile specifice de prevenire a incendiilor cu 32 de pompieri și 12 autospeciale de intervenție la slujbele religioase prilejuite de Sfintele Sărbători de Paști la 21 de lăcașe de cult de pe raza județului.
Duminică, 16.04.2017, la ora 12:57, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Orșova – Garda nr. 1 de Intervenție Orșova a intervenit, cu o ambulanță S.M.U.R.D., pe D.N. 57, pe raza localității Berzeasca, judeţul Caraș Severin, la un accident rutier produs între trei autoturisme. În urma accidentului rutier, au rezultat 6 persoane rănite (5 adulți și un copil), acestora fiindu-le acordat primului ajutor medical. Echipajul S.M.U.R.D. a preluat șoferul unuia dintre autoturisme și l-a transportat la C.P.U. al Spitalului Orășenesc Moldova Nouă. La ora 22:48, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu 9 pompieri militari și o autospecială de transport în satul Bobaița, comuna Malovăț, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Pompierii au limitat şi lichidat incendiul, care a cuprins circa 2 ha de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.
Luni, 17.04.2017, la ora 11:30, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit, cu o ambulanță S.M.U.R.D., pe Calea Hinovei, în comuna Șimian, la un accident rutier, ușor, produs între patru autoturisme. În urma accidentului rutier, a rezultat o singură persoană rănită ușor (femeie în vârstă de circa 30 ani). Victimei i s-a acordat acordat primul ajutor calificat și a fost transportată la UPU Dr. Tr. Severin, de către echipajul SMURD, pentru efectuarea de investigații medicale.
Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a intervenit la 54 urgenţe medicale.

Politica