vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coloana Infinitului, vandalizată din nou

Coloana Infinitului a fost vandalizată din nou, marți, de către o tânără în vârstă de 16 ani. Aceasta se afla cu prietenii săi în parcul care găzduiește opera lui Constantin Brâncuși, iar la plecare a scrijelit, pe aceasta, prenumele său, cu un obiect ascuțit.

La data de 11 aprilie a.c., Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată cu privire la faptul că o tânără de 16 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, în timp ce se afla în Parcul Coloana Infinitului, din localitate, a distrus prin zgâriere un modul de la baza Coloanei fără Sfârşit. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj.

Minora va primi și o amendă în valoare de 500 de lei, pentru încălcarea regulilor referitoare la protejarea operelor de artă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că, la începutul acestei luni, Coloana Infinitului a mai fost vandalizată de o altă minoră, în vârstă de 12 ani, din Slatina. Aceasta a scrijelit, pe primul modul al Coloanei Infinitului, mesajul „S+S=BFF”, cu un obiect ascuțit, chiar în timp ce în zonă se aflau polițiști locali, care însă nu au putut face nimic. După acest incident, autoritățile târgujiene au anunțat că urmează să monteze camere video în zonă, pentru a-i depista pe cei care recurg la astfel de gesturi.

Politica