vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Una caldă, alta rece

Așa putem descrie rezultatele lui CSU Craiova din ultimele două etape ale play-off-ului. După victoria surprinzătoare pe terenul lui FC Viitorul obținută în ultimul minute ale partidei, a venit un eșec neplăcut în fața noului lider FCSB în jocul de duminică seara, disputat pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin. Formația olteană a pierdut cu 1-0 contra echipei din capitală, care a marcat prin Gnohere (73) în urma unei lovituri de la colțul terenului. Craiova a făcut o primă repriză foarte bună, în care a pus presiune la poarta oaspeților, dar atacanții lui Mulțescu, Ivan și Jazvic, au ratat din nou ocazii importante. Andrei Ivan a oferit emoții pentru toată lumea în minutul 34 când a căzut la pământ după un fault al lui Bălașa, dar portarul lui FCSB, Niță, a venit în ajutorul jucătorului craiovean și a avut grijă ca acesta să nu își înghită limba. După intervenția medicilor, Ivan s-a ridicat și a putut continua partida. În repriza secundă, echipa bucureșteană a fost cea care s-a aflat la conducerea meciului, ca urmare a reușit să și marcheze prin Gnohere la o fază în care apărarea craioveană a stat prost la marcaj. Același jucător al lui FCSB a nimerit bara cu puțin timp înainte de a înscrie. Gazdele nu prea au mai contat în teren după pauză, iar până la finalul jocului nu au mai izbutit egalarea. Întâlnirea s-a încheiat cu victoria la limită a echipei antrenate de Reghecampf, care astfel s-a distanțat la două puncte de Viitorul pe prima poziție în play-off. Etapa viitoare, CSU Craiova va juca tot pe teren propriu, dar la Pitești, contra Astrei Giurgiu.

Mulțescu: “Trebuia să avem 3-0, 4-0 la pauză

Antrenorul lui CSU Craiova a fost supărat la finalul meciului pe ratările eterne ale jucătorilor săi, dar și pe arbitraj care a considerat că l-a dezavantajat. „Am pierdut acest joc din cauza noastră, trebuia să avem un avans de 3-4 goluri la câte ocazii am avut. Dar a fost și un arbitraj cel puțin scandalos. Am crezut că am văzut tot, însă ce am văzut acum a întrecut orice imaginație. Au fost o mie de faulturi, lovituri în cap, coate în gură. Dacă la Ivan nu a dat nimic… şi mai câte. Pentru mine e foarte clar, nu mă mai păcăleşte nimeni. Dar primii vinovați suntem noi, trebuia să avem 3-0, 4-0, la pauză. Am ratat o grămadă de ocazii. E păcat. Steaua a avut rezerve care joacă titulari. Au jucători puternici, care au făcut diferența. Pe Gnohere nu ai cum să-l ții, e greu. Dar asta nu e nicio scuză, trebuia să fie marcat la faza golului. Au marcat din corner, iar faza aia provine dintr-un aut pentru noi care nu s-a dat. Însă vina a fost a noastră că am greşit la marcaj. Trebuia să tranşăm jocul din prima repriză. Oboseala îşi spune cuvântul. Am avut în 10 zile trei meciuri, cu deplasări. Prima repriză am zburdat că am avut prospețime, dar după am căzut. Mă surprinde ratarea lui Markovici, să dea pe lângă minge… dar ăştia sunt jucătorii noştri. Trebuie crescuţi. Continuăm lupta, luăm fiecare meci în parte și vedem unde terminăm. Cupa României rămâne pe primul loc. E mai accesibilă“, a declarat Gigi Mulțescu, tehnicianul echipei craiovene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Băluță recunoaște neputința echipei în fața porții

Cel care a purtat banderola de căpitan în meciul cu FCSB, Alex Băluță a declarată după acest eșec că lucrurile nu merg deloc bine în atac pentru formația craioveană.„E o seară tristă pentru noi. Am fost prea încrezători. Prima repriză ne-a aparținut, am avut ocazii clare de a înscrie, chiar și unu la unu cu portarul. Suferim foarte mult în fața porții. Nu ne concentrăm îndeajuns. Au fost peste noi. Au marcat dintr-o fază fixă, la un marcaj slab al nostru. Dacă am fi marcat în prima repriză, altul ar fi fost deznodământul. Dar ăsta este fotbalul, trebuie să mergem înainte“, a spus Alex Băluță.

Ivan: “Mai avem nevoie de experiență”

Atacantul echipei oltene și-a revenit complet la finalul meciului, după lovitura care l-a lăsat preț de câteva secunde inert pe gazon și a comentat acel moment, precum și eșecul suferit cu FCSB: „Sunt bine, mi-am revenit. Îi mulţumesc lui Niţă că a venit să-mi scoată limba… leşinasem. O să-mi fac analizele să văd exact dacă am ceva sau nu. În prima repriză am dominat, am avut ocazii mari. Trebuie să mai prindem experienţă şi apoi o să ne fie şi nouă mai uşor. Asta este, trebuie să o luăm de la capăt şi să câştigăm cu Astra. Obiectivele noastre sunt să terminăm pe podium şi să câştigăm Cupa“, a afirmat Ivan.

Craiova întâlnește Voluntari în semifinalele Cupei

În cursul zilei de luni, FRF a stabilit meciurile din semifinalele Cupei României, fază în care este angrenată și CSU Craiova. Conform tragerii la sorți, formația din Bănie urmează să întâlnească în penultimul act al competiției pe FC Voluntari. Craiova va evolua în prima manșă pe teren propriu, în intervalul 25-27 aprilie, iar returul va avea loc între 16-18 mai. Celălalt meci ale semifinalelor Cupei este Astra Giurgiu – Poli Timișoara.

CSU Craiova – FCSB 0-1 (0-0)

A marcat: Gnohere 73

Stadion: Municipal (Severin), suporteri: 15.000

CSU: Calancea – Dimitrov, Barthe, Kelic, Bancu – Mateiu (77 Gustavo), Screciu (81 Markovic), Zlatinski – Băluță, Ivan, Jazvic (60 Măzărache).

Antrenor: Gheorghe Mulțescu

FCSB: Niță – Pleașcă (53 Jakolis), Moke, Bălașa, Momcilovic – Pintilii, Muniru (38 Boldrin)– Enache, Tănase, De Amorim (53 Gnohere)– Alibec.

Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Arbitri: Marius Avram – Vasile Marinescu, Miklos Nagy. R: George Rădulescu

Observatori: Marcel Vasile, Laszlo Sajtos

Politica