joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rocada Shandong România – firmă din China, în curs de realizare

Societatea din China care ar urma să cumpere acțiunile Shandong Ningjian Construction Group Investment, al cărui nume nu a fost dat încă reprezentanților mass-media, lucrează în această perioadă la actele necesare pentru a definitiva procedura.

La momentul actual, își perfectează actele între ei în China, pentru ca firma din China să o cumpere pe cea din România. Se transferă legal acțiunile firmei existente, ale Shandong Ningjian Construction Group Investment România, la societatea din China. Firma a fost informată în ceea ce privește extrasul de cont pe care trebuie să îl prezinte până la data de 31 mai 2017”, a explicat Corneliu Stănescu, consultant al firmei Shandong.

Această societate și-ar fi manifestat dorința de a cumpăra societatea din România care a început lucrările la cartierul de locuințe și care nu a reușit să le termine. Anunțul a fost făcut de către primarul interimar Mihail Genoiu, în cadrul unei conferințe de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acum câteva ore am avut vizita uneia dintre cele mai mari firme din China, o firmă de stat, de construcții, în primele 225 de firme de construcții mondiale, care a primit de la Guvernul Chinei sarcina de a prelua cartierul chinezesc. Sunt în perioada de analiză a stadiului care se află lucrările și societatea din Craiova și ne-au adus asigurări că în proporție de 90% vor prelua firma românească, Shandong România, pentru a finaliza în termenul rămas lucrările de la cartier. Chiar dacă nu se va realiza acest lucru, noi suntem pregătiți să preluăm lucrările. Să sperăm că această cale este cea mai comodă. Mai puțin ne interesează cine sunt acționarii acestei firme Shandong din China, ne interesează să își ducă la capăt obligațiile pe care și le-au asumat prin concesiune”, spunea, Genoiu, în cadrul conferinței de presă amintite.

Peste 2.000 de persoane așteaptă o locuință în cartier

Reamintim că, printr-un răspuns transmis anterior Jurnalul Olteniei, Primăria Municipiului Craiova a menționat că au fost începute lucrările la un număr de 17 scări de bloc, gradul de realizare al lucrărilor fiind cuprins între 4% şi 65%. Gradul de execuţie de 65% vizează cele 2 scări de bloc ce ar urma să fie puse la dispoziţia Ministerului Apărării Naţionale. Proiectul are 23 de blocuri, cu circa 1.800 garsoniere şi apartamente.

2.028 de persoane sunt în așteptarea unei locuințe în cartierul de pe strada Caracal, unde construția a început în martie 2015. Este vorba despre cererile personalului Ministerului Apărării Naţionale, de la care a fost preluat terenul și care au prioritate, care sunt în număr de 135, cele depuse de persoane care au domiciliul sau locul de muncă în Craiova, în număr de 1.791, şi cereri de la persoane din alte localităţi, care ar urma să fie soluţionate în limita locurilor disponibile, după soluţionarea celor din Craiova, 102 la număr. Din fericire pentru cei care au depus aceste cereri, compania constructoare nu apucase să înceapă precontractările.

Politica