joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ISU Olt: Patru incendii și 23 de urgențe medicale în ultimele 24 de ore

img-20170411-wa0011În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a patru incendii și în 23 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 10.04.2017, Secţia Pompieri Craiova, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova și Detaşamentul 2 Pompieri Craiova, au fost solicitate să intervină pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată, pe str. Eliza Opran, str. Fulger și zona Aeroport. În urma incendiului au ars aproximativ 3 ha vegetație uscată. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis în spaţii deschise.

În data de 10.04.2017, ora 17.53, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Predeşti. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la plante furajere, în urma acestuia au ars aprox. 7000 kg plante furajere şi anexa gospodărească cu suprafaţă de aprox. 60 mp în proporţie de 90%. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza jocului copiilor cu focul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

– asistenţă medicală de urgenţă aeriană -1

Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova (T.I.M) – 2 intervenţii.
Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova (E.P.A.) – 9 intervenţii.
Secţia de Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 6 intervenţii.
Secţia de Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 3 intervenţii.
Garda de Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) –3 intervenţii.

MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR LA ARDEREA VEGETAŢIEI USCATE ŞI A RESTURILOR VEGETALE

  • condiţii meteorologice fără vânt;
  • colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;
  • executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
  • curaţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5m;
  • desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
  • asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
  • supravegherea permanentă a arderii;
  • stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;
  • interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.

Politica