joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Intervenții ISU Mehedinți, în perioada 8-9 aprilie

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Drobeta” al Județului Mehedinți au acționat, în intervalul 8 – 9 aprilie a.c., la 34 de intervenții, dintre care: 29 de urgențe medicale, patru situații de urgență și o misiune de asigurare a zonei la un meci de fotbal.
Sâmbătă, 8.04.2017, la ora 12:49, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o ambulanță S.M.U.R.D. la un accident rutier produs între două autoturisme, în localitatea Magheru, comuna Breznița Ocol. În urma accidentului au rezultat două victime rănite ușor, cărora paramedicii S.M.U.R.D. le-au acordat primul ajutor calificat, acestea refuzând transportul la spital.
La ora 14:16, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în orașul Vânju Mare, pentru salvarea unei bovine căzută într-un canal cu adâncimea de circa 1,5 metri și lățimea de 3 metri. Salvatorii au intervenit cu accesoriile din dotare pentru scoaterea animalului, acesta fiind predat în viață proprietarului.
La ora 22:53, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în satul Halânga, comuna Izvoru Bârzii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și mărăciniș. Timp de două ore, pompierii au acționat pentru stingerea incendiului, care a cuprins circa 4 ha de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.
Duminică, 9.04.2017, la ora 12:05, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Orșova a intervenit cu o ambulanță S.M.U.R.D. la un accident rutier produs pe DN 57, pe raza localității Dubova, în care a fost implicat un autoturism. Accidentul s-a soldat cu trei victime: doi adulți și un copil (o familie). La locul evenimentului a acționat și un echipaj al S.A.J. Orșova, care împreună cu paramedicii S.M.U.R.D. au acordat primul ajutor medical victimelor. Acestea au fost transportate la U.P.U. Drobeta Turnu Severin pentru îngrijiri medicale, ulterior copilul, în vârsta de cinci ani, care a suferit un traumatism cranian, a fost transportat de o ambulanță S.A.J. la U.P.U Craiova pentru investigații suplimentare.
La ora 18:30, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, a executat misiunea de asigurare a zonei la un meci de fotbal disputat pe stadionul municipal, în vederea preîntâmpinării unor evenimente care ar fi putut genera situații de urgență. Misiunea s-a încheiat fără evenimente deosebite.
În perioada 6 — 8.04.2017, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Drobeta’ al Județului Mehedinți a monitorizat posibilele efectele generate de fenomenelor meteorologice prognozate: precipitații și vânt, ca urmare a INFORMĂRII ȘI ATENȚIONĂRILOR METEOROLOGICE — COD GALBEN din 7.04.2017, emise de către Direcția Managementul Riscului la Inundații și siguranța Barajelor din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor, respectiv de către Administrația Națională de Meteorologie. La nivelul județului Mehedinți nu au fost înregistrate efecte negative.
Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. ‘Drobeta’ al Județului Mehedinți a intervenit la 29 de urgențe medicale.

ISU Mehedinți

Politica