vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sorin Grindeanu spune ca „Autostrada Olteniei „se construiește de anul viitor

Premierul României, Sorin Grindeanu, afirmă că lucrările de construcție a drumului Craiova-Pitești vor demara la începutul anului viitor. Reprezentanti ai Ministerului Transporturilor au declarat, pentru presa centrala, ca va fi vorba despre un drum expres nu despre o autostrada.

Aflat în prima sa vizită la fabrica Ford din Craiova, Sorin Grindeanu a declarat că licitația pentru desemnarea constructorului drumului care va lega orașul de Pitești, va fi lansată în această vară.

I-am anunțat pe reprezentanții Ford că la sfârșitul lunii mai documentația pentru proiectare plus execuție va fi finalizată astfel încât se va putea lansa spre licitație. Asta ne face optimiști, gândindu-ne la anumite termene, că în toamna acestui an vom avea câștigătorul acestei licitații. Cea mai lungă perioadă ar fi ca la începutul anului viitor să înceapă efectiv execuția drumului dintre Pitești și Craiova, extrem de important și pentru Ford, care va avea în jur de 600 de camioane care vor merge pe acest drum, important pentru Craiova, pentru celelalte localități, dar important pentru oameni. Deci, la sfârșitul lunii mai documentația finalizată, depusă pentru licitație, proiectare plus execuție, astfel încât să ardem anumite etape care mai lungeau acest proces”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul vizitei de la fabrica Ford din Craiova, Grindeanu a avut o întrevedere cu Steven Armstrong,vicepreședinte și director Operațional Ford Europa, cu Andrew McCall, vicepreședinte Relații Guvernamentale Ford Europa și John Oldham, președintele Ford Romania.

Premierul a afirmat că a dorit să vină la Craiova pentrua „saluta” extinderea companiei, după ce joi, Ford a anunțat că a demarat procedurile de selecție a aproape o mie de noi angajați, pregătindu-se de producţia, din toamnă, a viitoarei generaţii a SUV-ului de clasă mică EcoSport.

Am ținut să vin la Craiova pentru a saluta ceea ce de fapt se va întâmpla în perioada următoare, și anume extinderea companiei în Craiova prin angajarea a aproape o mie de persoane, ceea ce înseamnă foarte mult, tocmai pentru a da un semnal de încurajare. E foarte important pentru noi ca marile companii mondiale să găsească în țara noastră un mediu atractiv, să putem să venim în întâmpinare, astfel încât afacerile pe care le-au deschis, așa cum e cazul Fordului la Craiova, într-un mediu proprice să se poată dezvolta iar acest mediu l-au găsit. Încă o mie de oameni, dacă vorbim direct de companie, și mulți alții pentru suplierii care vor da subansamble pentru Craiova. Înțeleg că în această toamnă se va intra pe linie de producție a unui nou autovehicul, ăsta e un lucru bun. Am discutat ceea ce am discutat în ultimele zile aproape peste tot pe unde am fost, despre infrastructură și despre problema pe care o are Craiova legată de infrastructură”, a spus Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă deține o mașină Ford, premierul a afirmat: „Am circulat, cât eram viceprimar la Timișoara, cu un Ford Kuga. Acum circul cu… nu vreau să fac reclamă”.

Reprezentanții Ford s-a declarat „foarte mulțumiți” de sprijinul primit din partea Guvernului și a autorităților locale.

Suntem foarte mândri de echipa noastră și de progresul înregistrat în ultimele luni ale acestui an și suntem foarte bucuroși să primim în uzina noastră încă 976 de noi angajați în vederea pregătirii producției modelului EcoSport a cărui lansare va fi în toamna acestui an. Am avut ocazia ca înainte de vizită să putem avea o discuție cu domnul premier care a fost extrem de productivă, suntem foarte mulțimiți de suportul pe care l-am primit din partea Guvernului și al autorităților locale și așteptăm cu nerăbdare să avem o lansare cu succes, să creștem în continuare afacerie noastre și prezența noastră aici”, a afirmat Steven Armstrong, vicepreședinte și director Operațional Ford Europa.

 

Politica