vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii au reținut trei persoane pentru comiterea mai multor tâlhării și furturi

Prin extinderea cercetărilor efectuate de polițiștii Secției 3 Poliție în dosarul privind tâlhăria comisă de C.C., de 16 ani, D.A., de 17 ani și D.PAMELA, 23 de ani a rezultat faptul că, cei trei suspecți, în data de 04.04.2017, au sustras și geanta unei femei de 78 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce aceasta urca scările blocului unde locuiește.

Polițiștii au stabilit și faptul că, la data de 03.04.2017, cele două suspecte, C.C. și D.PAMELA, au deposedat prin smulgere, în scara blocului, o altă bătrână de 84 de ani, din Craiova, de sacoșa pe care o avea asupra sa (cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 140 lei), faptă ce nu a fost reclamată.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor în valoare totală de 1.000 lei a fost recuperat în proporție de 90 % și restituit părților vătămate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, joi, 6 aprilie .a.c, în baza probatoriul administrat procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale față de suspectul D.A. pentru săvârșirea a două infracțiuni de tâlhărie, față de suspecta de 16 ani pentru săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie și a două infracțiuni de complicitate la tâlhărie, iar față de tânăra de 23 de ani pentru săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la tâlhărie.

Cei trei suspecți au fost reținuți pe baza de ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă.

Polițiștii i-au încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dolj.

CUM SĂ NU DEVENIŢI VICTIME ALE INFRACŢIUNILOR DE TÂLHĂRIE ?

SFATURI UTILE

  • Nu urcaţi în lift cu persoane necunoscute.
  • Alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, evitaţi parcurile, străzile pustii, terenurile şi pe cât posibil, nu circulaţi prin locuri slab iluminate la ore târzii.
  • Aveţi grijă să nu vă lăudaţi cu banii, bunurile sau alte valori deţinute în locuinţa proprie.
  • Dacă constataţi că sunteţi urmărit, traversaţi strada, faceţi apel la trecători  şi anunţaţi Poliţia.
  • Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de

motivele invocate.

  • La intrarea într-un imobil, fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni.
  • Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă. Alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul, apelaţi la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau la telefonul 112.

În situaţia în care aţi devenit victima unei tâlhării, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale agresorului  şi apelaţi de urgenţă la 112 sau adresaţi-vă celei mai apropiate secţii de Poliţie.

 

Politica