miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stejarii, primiţi de Marius Dunca la Ministerul Tineretului şi Sportului

Naţionala de rugby a României a fost primită ieri de Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Alexandru Dunca. Acesta i-a felicitat pe Stejari pentru cucerirea titlului Rugby Europe Championship, scor 8-7 în finala cu Georgia, şi le-a urat mult succes în campania de calificare la Cupa Mondială din Japonia din 2019.

La întâlnirea care a avut loc la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului a participat şi preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

„Este un moment măreţ pentru noi, pentru cei care vă privim şi vă aplaudăm pentru că ne daţi lacrimi de bucurie, ne aduceţi fericire în casele şi inimile noastre şi sunteţi cei mai buni ambasadori pe care îi are România. Aş vrea să înţelegem cu toţii că voi sunteţi nişte modele pentru ţara noastră, sunteţi campionii noştri şi ar trebui să vă promovăm mai mult, să ne mândrim cu voi pentru că pentru performanţa asta v-aţi sacrificat tinereţea, aţi muncit enorm de mult, aţi dat dovadă de profesionalism, de seriozitate. Vă mulţumim pentru tot ceea ce faceţi pentru ţară, pentru tricolor. Vă felicit, vă urez succes şi vom fi întotdeauna în sprijinul dumneavoastră. În conformitate cu legislaţia în vigoare, veţi avea şi o premiere în bani din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, din partea Guvernului, dar ştiu că voi aţi luptat pentru tricolor, aţi depus mult suflet şi meritaţi toată aprecierea noastră. Vă doresc să rămâneţi acolo sus, multă sănătate şi succes”, a declarat Marius Dunca, Ministrul Tineretului şi Sportului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am avut un an 2016 cu rezultate bune, plin de victorii. Iată că anul 2017 a început şi mai bine. Dorim ca aceste evoluţii să fie concretizate în victorii şi cu ocazia partidelor care contează pentru calificare la viitoarea Cupa Mondială din Japonia din 2019. Titlul de Campioni Europeni este un pas către o nouă Cupă Mondială, îmbucurător, dar doar un început de călătorie, care obligă la o viziune de perspectivă. Vom culege ceea ce semănăm – dacă oferim seriozitate, vom obţine rezultate pe măsură, dacă investim toate resursele disponibile, ne vom putea aştepta la obiective îndeplinite, iar în tot acest context fiecare dintre noi contează. Tocmai de aceea doresc să vă mulţumesc fiecăruia pentru tot ceea ce aţi făcut şi pentru tot ceea ce ştiu că veţi face. Voi mulţumi în numele rugbyului românesc pentru sprijinul constant al Ministerului Tineretului şi Sportului, pentru că am găsit mereu aici sfatul şi susţinerea de care aveam nevoie. Le voi mulţumi şi Stejarilor mei tot în numele rugbyului românesc pe care îl reprezintă cu cinste, oferindu-le felicitările mele pentru pasiunea şi dedicaţia lor. Ele, în primul rând, ne-au adus victoriile. Ele au fost motorul care a învins Georgia după 7 ani şi care ne va duce în Japonia lui 2019. Le mulţumesc partenerilor, cluburilor şi colegilor mei, fiindcă munca lor contribuie mereu la promovarea sportului cu balonul oval şi la toate performanţele obţinute. Şi nu în ultimul rând le mulţumesc suporterilor şi jucătorilor, indiferent de vârstă, pentru că ei ne sunt izvorul de energie în clipele de zbucium şi nesiguranţa. Datorită vouă, tuturor, nu suntem niciodată singuri şi, împreună, vom putea face tot ceea ce ne propunem.”, a declarat Alin Petrache, Preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

„Vă mulţumim că ne-aţi primit, este o onoare pentru noi. Am făcut tot posibilul să câştigăm acest campionat european, ne-am dorit foarte mult acest lucru, cu atât mai mult cu cât nu mai câştigasem de şapte ani. Este un început bun pentru noi, suntem abia la începutul sezonului competiţional şi sperăm să continuăm aşa. Vă promitem că vom juca în continuare cu inima şi că vă vom face mândri de noi”, a declarat Florin Vlaicu.

La finalul întâlnirii, ministrul Marius Dunca s-a fotografiat cu jucătorii echipei naţionale şi cu cele două trofee cucerite în acest debut de sezon, cel al Rugby Europe Championship şi Cupa Antim Ivireanu, trofeu ce se pune în joc în întâlnirile directe dintre cele două ţări.

Stejarii care s-au aflat la sediul MTS au fost: Johannes Van Heerden, Viorel  Lucaci, Florin Vlaicu, Jack Umaga, Florin Surugiu, Stephen Shennan, Ionuţ Dumitru, Valentin Popârlan, Valentin Calafeteanu, Mădălin Lemnaru, Sione Fakaosilea, Marian Căpăţână, Constantin Pristăviţă, Dorin Lazăr, Alexandru Gordaş, Ionuţ Mureşan, Luke Samoa, Jack Cobden şi Andrei Rădoi.

 

sursa: frr.ro

Politica