sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parcare nouă în cel mai nou cartier al Slatinei

Municipalitatea a comandat un studiu de fezabilitate pentru amenajarea unei noi parcări, în cartierul Eugen Ionescu din Slatina.

Parcarea ar urma să apară pe un teren de la marginea cartierului, aflat în proprietatea municipalităţii. „Parcarea din cartierul Eugen Ionescu ar urma să fie realizată în zona ieşirii din cartier spre sediul Vămii Slatina. Este un câmp, unde primăria mai are teren. Nu ştiu deocamdată care va fi capacitatea parcării privind numărul de locuri, să vedem ce iese din studiul de fezabilitate”, a afirmat primarul Slatinei, Emil Moţ.

Edilul a ţinut să precizeze că primăria are disponibilitate să colaboreze cu locatarii acestui cartier pentru amenajarea unui parc, în locul piscinei existente între blocuri. Totul, însă, depinde de ceea ce îşi doresc proprietarii, spune Moţ. „Nu cred că mai este loc şi pentru realizarea unui parc în acest cartier. Aşteptăm să vedem cum se decid oamenii de acolo: intră în asociaţie, păstrează sau nu piscina, facem sau nu un parc în locul ei. Nu depinde de primărie, noi aducem tot sprijinul, consiliere, însă oamenii sunt proprietari şi fiecare are 0,8 metri din piscină. Ar fi bine măcar săşi facă o asociaţie, o entitate juridică, cu care să putem colabora instituţional”, a declarat Emil Moţ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proprietarii primelor 600 de apartamente din cartierul Eugen Ionescu au primit, contra cost, la achiziţia locuinţei, şi o cotă parte din piscina construită între blocuri. De administrarea piscinei şi a cartierului se ocupa o societate deţinută de consiliul local, Imobiliare Consloc, locatarii angajându-se prin contractul de vânzare-cumpărare să nu se organizeze în asociaţii timp de zece ani. Între timp, Consloc a intrat în insolvenţă şi, apoi, în faliment, iar piscina şi cartierul au rămas fără administrator.

Politica