sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olimpicii buzeșteni, premiați

Elevii Colegiului Național „Frații Buzești” din Craiova care au obținut premii la olimpiadele și concursurile școlare, faza județeană, în anul școlar 2016- 2017 au fost răsplătiți, miercuri, de conducerea unității de învățământ.

Elevii și profesorii buzeșteni au obținut în acest an școlar 295 de premii și mențiuni, 101 calificări la etapa națională și internațională a acestor olimpiade și concursuri, ceea ce reprezintă o performanță superioară celei înregistrate în anul școlar precedent.

Vlad Țigănilă este elev în clasa a VI-a și se mândrește deja cu premii importante.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am obținut premiul trei la Olimpiada județeană de Fizică și premiul I la Olimpiada județeană de Informatică și calificarea la faza națională. Informatica este o pasiune pe care o am din clasa a IV-a. M-am dus la Palatul Copiilor, după aceea ajungând în clasa a V-a, profesoara m-a îndrumat în direcțiile bune și acum aș putea să zic că este materia mea preferată. Petrec între trei și patru ore zilnic pentru pregătire, poate chiar mai mult în weekenduri”, a spus elevul.

Vlad își dorește ca pe viitor să aprofundeze informatica.

În schimb, Florian Chiriac Călina, elev în clasa a X-a, vrea să devină medic. Nu știe însă, dacă în Craiova sau în alt oraș, dar spune că „oriunde se face carte important este să învățăm noi”.

Florian a obținut premiul I la Olimpiada județeană de Chimie, premiul II la Lingvistică și mențiune la Științele Pământului și s-a calificat la faza națională la toate cele trei discipline.

Chimia și Științele Pământului se împacă foarte bine, iar Lingvistica este logică matematică care întotdeauna ajută și pentru deslușirea unor probleme complicate din domeniul Chimiei sau al Fizicii, sau al altor materii, spune el.

Pentru meritele lor, toți olimpicii colegiului au fost răsplătiți de conducerea școlii, miercuri, în cadrul unui eveniment festiv. Premierea elevilor și profesorilor a fost asigurată din fondurile Fundației “Frații Buzești”.

Ca în fiecare an, Fundația “Frații Buzești” înainte de plecarea voastră la faza națională a olimpiadelor s-a gândit să vă recompenseze, pe voi și pe profesorii care v-au pregătit, într-o ceremonie care ne emoționează de fiecare dată”, le-a transmis elevilor Carmen Lucia Ștefănescu directoarea Colegiului Național „Frații Buzești”.

Prof. univ.dr. Irinel Popescu, absolvent al prestigiosului Colegiu craiovean și președinte de onoare al Fundației “Frații Buzești” a apreciat munca depusă de cadrele didactice în pregătirea elevilor.

Și în acest an, faptul că atâția dintre elevii colegiului Frații Buzești au obținut premii la Olimpiadele Școlare constituie o mare realizare a elevilor, profesorilor, familiilor lor. În acest loc se învață carte, iar de la această constantă care a preocupat generații de profesori au venit și rezultatele. Standardul pe care îl impune Colegiul “Frații Buzești” vă duce automat spre performanță la nivel național și internațional”, a afirmat profesorul Popescu.

Invitată la acest eveniment, Monica Sună, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, a declarat: „Folosesc acest prilej pentru a-mi exprima aprecierea față de efortul pe care l-ați depus pentru a atinge aceste performanțe și de încurajare a demersurilor viitoare pe care le veți avea de întreprins”.

În schimb, rectorul Universității din Craiova, Cezar Spînu a încercat să îi atragă pe elevii buzeșteni către instituția de învățământ superior din Craiova: „Avem ce vă oferi, sunt sigur că o bună parte dintre dumneavoastră v-ați croit deja drumul în viață, sperăm ca măcar unii dintre cei care se află în sală să rămână aici la Craiova pentru că nu veți regreta”.

Politica