joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Judecat pentru scandalul cu împușcături din Centrul Vechi, menținut în arest la domiciliu

Trimis în judecată, împreună cu alți trei craioveni, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă fără drept şi portul de cuţit fără drept, Ion Pavel Surdu, fiul defunctului avocat Surdu, a fost menținut în arest la domiciliu. În același dosar, complicele său, Marian Irinel Coandă zis Charlie, a fost menținut în arest preventiv. Hotărârea a fost luată de magistrații Judecătoriei Craiova, unde se judecă procesul, iar următorul termen a fost stabilit pentru 28 aprilie a.c..

Magistrații Judecătoriei Craiova au menținut, vineri, 31 martie a.c., măsurile preventive față de Ion Pavel Surdu și complicii săi, în dosarul în care sunt judecați pentru împușcăturile din vara anului trecut, de la terasele din Centrul Vechi al Craiovei:  „Menţine ca fiind legală și temeinica măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul VITAN SANDU. Menţine ca fiind legală și temeinică măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul SURDU ION PAVEL prin încheierea din camera de Consiliu din data de 23.01.2017, pronunţată de Judecătoria Craiova în dosar nr. 30216/215/2016/a1.10, prin care s-a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv. Menţine ca fiind legală și temeinică măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Coandă Marian Irinel, prin încheierea din camera de Consiliu din data de 28.11.2016, pronunţată de Judecătoria Craiova în dosar nr. 30216/215/2016/a1.4, prin care s-a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar, măsură luată prin ordonanţa nr. 453/P/2016 din data de 29.09.2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive, formulată de inculpatul Coandă Marian Irinel. Menţine ca fiind legală și temeinică măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Deculescu Mihai. Pronunţată în şedinţa publică , azi 31 martie 2017”.

Reamintim că, pe 21 octombrie a.c. s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care au fost trimişi în judecată Ion Pavel Surdu, fost Boboc Surdu, Marian Irinel Coandă, Sandu Vitan şi Mihai Deculescu, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă fără drept şi portul de cuţit fără drept. Surdu este acuzat că, împreună cu complicii săi, a mers la petrecerea organizată, pe 1 iulie, de Andrei Lazăr,  fiul judecătoarei Liliana Lazăr, la barul Paletts din Craiova,  și a făcut scandal. „La un moment dat, persoana vătămată, Lazăr Andrei, a auzit pe unul dintre prietenii săi spunând: «Bă, ăla nu e Michel?», apoi s-a întors să vadă ce se întâmplă, moment în care i-a văzut pe inculpaţii Deculescu Mihai, poreclit Michel şi pe Vitan Sandu, poreclit Gârmanu, care aveau fiecare câte un cuţit în mână, lung de circa 40 de centimetri. Cu aceeaşi ocazie l-a auzit pe Michel când a zis: «Lazăre, ce căutaţi mă aici? Vă omor!», iar pe partea stângă l-a văzut pe inculpatul Surdu Ion Pavel care avea în mână un pistol cu care a început să tragă în direcţia lui“, au reţinut procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaților. Anchetatorii au mai stabilit că inculpatul Vitan Sandu, poreclit Gârmanu, dar şi Mihai Deculescu, au încercat să îl taie pe Andrei Lazăr cu un cuţit. Printre atacatori s-a numărat şi Marian Irinel Coandă zis Charlie (unul dintre liderii facţiunii Sezione Ultra). Instanța a amânat, vineri, cauza, pentru data de 28 aprilie a.c., și nici unul dintre inculpații plasați sub control judiciar nu are voie să părăsească municipiul Craiova și nici să intre în baruri, întrucât judecătorii le-au respins, tot vineri, aceste solicitări.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica