vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Controale înăsprite, în perioada Paștelui

Instituțiile responsabile cu controalele la alimente și animale au început să înăsprească activitățile odată cu apropierea perioadei Sărbătorilor Pascale. Informările au fost făcute în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, care a avut loc vineri.

Direcția de Sănătate Publică Dolj va controla depozitele alimentare, unitățile de desfacere ale acestora, precum și unităţile de producţie (laboratoare de cofetărie, patiserie, panificaţie, ateliere preparate din carne, ateliere preparate din lapte, centre colectare lapte – automate lapte). De altfel, la nivelul DSP Dolj este asigurată permanența, atât în timpul săptămânii, după program, până la orele 22:00, cât și sâmbăta și duminică. Inspectorii DSP vor răspunde atât sesizărilor făcute pe pagina de internet a instituției, cât și la cele telefonice.

Totodată, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dispus măsuri specifice, precum și intensificarea controalelor sanitar-veterinare asupra modului în care sunt procesate, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel, ouăle, precum şi alte alimente de origine animală şi non-animală destinate consumului uman.

Policlinica Buna Vestire Craiova

DSVSA Dolj a stabilit un program de lucru, care a început de la mijlocul lunii martie și va dura până pe 15 aprilie. În baza acestuia, toţi medicii veterinari oficiali efectuează controale şi verificări ale modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din toate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică. Ca și la DSP Dolj, și la DSVSA Dolj este asigurată permanența, de pe 1 aprilie și până pe 18 aprilie, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică. La sedii va fi afişat programul de lucru, persoana responsabilă şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare. Reamintim că, în Craiova, singura piață de miei este organizată în Piața Brestei de către SC Piețe și Târguri Craiova SRL, începând cu data de 10 aprilie.

OPC, amenzi de 30.000 de lei în ultima perioadă

Și Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Sud-Vest Oltenia a efectuat mai multe controale în această perioadă, rezultatele acestora fiind prezentate, de asemenea, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural.

În conformitate cu programul de control aferent trimestrului I 2017, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Dolj a desfășurat acțiunea de control privind modul de etichetare, prezentare, publicitate și comercializare a produselor alimentare specifice sărbatorilor pascale: carne preambalată, ouă, vopsea de ouă, ciocolată și produse din cacao, tablete și figurine pe bază de cacao și grăsimi vegetale, produse de patiserie – cozonac, pască, chec, fursecuri etc. – și vin. Din cei 34 de operatori economici controlați, au fost constatate abateri la 25 dintre ei. Cantitatea controlată a fost de 1.495 de kilograme, dintre care cu abateri au fost 294,8 kilograme. Au fost oprite temporar de la comercializare 65 de kilograme, în valoare de 418 lei, iar definitiv, zero kilograme. Dintre cele 25 de sancțiuni, au fost date 21 de amenzi în valoare totală de 30.000 de lei, dar și patru avertismente”, a explicat comisarul Gheorghe Marinescu.

Nu în ultimul rând, și Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj va avea activități mai intense în această perioadă, pe toate liniile de competență. Dincolo de asta, pentru asigurarea climatului de normalitate, în perioada premergătoare şi pe timpul sărbătoririi Paştelui, peste 500 de poliţişti vor patrula zilnic, fiind pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, aplanarea stărilor conflictuale, descurajarea elementelor infractoare şi fluidizarea traficului rutier. În noaptea de 15/16 aprilie 2016, când în biserici şi mânăstiri se desfăşoară slujba de Înviere, numărul patrulelor de ordine şi siguranţă publică, al echipajelor rutiere, precum şi al poliţiştilor din structurile judiciare va fi redimensionat în funcţie de aglomerările de persoane participante de la fiecare lăcaş de cult din zona de responsabilitate.

Prioritățile mandatului meu sunt simple”

Fiind și prima ședință de Colegiu Prefectural prezidată de noul prefect al județului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, acesta a ținut să adreseze și un mesaj celor prezenți.

Pentru că este prima ședință a Colegiului Prefectural pe care o prezidez, dați-mi voie să vă spun că priorităţile mandatului meu sunt simple şi derivă din atribuţiile prefectului așa cum sunt prevăzute de lege. Ca reprezentant al Guvernului României în județ îmi voi întemeia întreaga activitate pe principiile legalității, imparțialității, obiectivității, transparenței, liberului acces la informațiile de interes public, eficienței, responsabilității, profesionalizării, orientării către cetățean, garantând astfel respectarea legii și a ordinii publice la nivel local. Am încredere că printr-o bună colaborare cu serviciile publice deconcentrate, cu celelalte organe ale administrației publice centrale care au sediul în județul Dolj și cu structurile Ministerului Afacerilor Interne îmi voi îndeplini acest deziderat și împreună vom asigura bunul mers al județului”, declarat prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu.

Politica