marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova e în semifinalele Cupei

Al treilea meci direct, din acest an, dintre CSU Craiova și Dinamo București a fost și cel mai interesant de până acum, cu un conținut variat, dar, din păcate, atacanții au fost în vacanță și golurile au lipsit. Disputa din sferturile Cupei României, de miercuri seara, jucată la Drobeta Turnu Severin, și-a cunoscut deznodământul abia după loviturile de departajare, scorul la finalul timpului regulamentar și după prelungiri fiind de 0-0. Craiova a ieșit învingătoare în cele din urmă și a obținut calificarea în semifinalele Cupei. Fotbalul arătat de craioveni a fost unul foarte ofensiv, însă în continuare fără eficiență în momentele cheie. Jazvic, care a fost folosit titular pentru prima dată de Mulțescu, a ratat prima ocazie importantă a meciului, după numai șase minute de joc, trimițând cu capul peste transversală. Puțin timp mai târzu, Dinamo a trecut și ea pe lângă gol prin Rivaldinho, care a reluat tot cu capul pe lângă poarta lui Calancea. Continuând presiunea asupra porții dinamoviste, Craiova a fost din nou aproape de a înscrie în minutul 30, prin Băluță. Mijlocașul craiovean a rămas în poziție de unu la unu cu Cerniauskas, dar acesta s-a opus șutului jucătorului din Bănie. În finalul primei reprize, Bancu a trimis și el un șut periculos de la marginea careului, care a fost însă respins de portarul “câinilor roșii”. La întoarcerea de la cabine, craiovenii au fost și mai prezenți pe plan ofensiv. Au împins jocul din ce în ce mai mult în jumătatea dinamovistă, dar elevii lui Mulțescu nu au găsit soluțiile corecte pentru a introduce mingea în ațe. Mai mult, au început să apară și reacțiile nervoase ale jucătorilor de ambele tabere, escaladând într-o încăierare în minutul 54, după un fault al lui Steliano Filip la Dimitrov, în prim-plan aflându-se căpitanul craiovenilor, Andrei Ivan. Zece minute mai târziu Craiova a rămas în zece oameni, după ce Băluță a primit al doilea cartonaș galben pentru o lovitură cu palma asupra lui Popescu. La puțin timp, Dinamo era să marcheze prin Popa, dar Calancea a fost la post și a reușit să devieze în afara terenului lovitura de cap a dinamovistului. Portarul craiovenilor a făcut din nou un meci excepțional.

Penalty refuzat Craiovei

În inferioritate numerică, formația olteană a continuat să atace, iar în minutul 73 Bancu a căzut în careul advers, fiind faultat clar de Popescu, însă centralul Ovidiu Hațegan a judecat ciudat faza, oferindu-i mijlocașului craiovean un galben pentru simulare, în loc să arate punctul cu var, decizie ce s-a arătat a fi de fapt cea corectă în urma reluărilor. Craiovenii au trecut repede de acest moment și au forțat o victorie în timpul regulamentar, însă execuția lui Ivan din finalul partidei respinsă de Cerniauskas și șuturile slabe ale lui Măzărache din poziții favorabile, acompaniate de ratarea uriașă a dinamovistului Patrick Petre, introdus în ultimele zece minute, au făcut ca partida să se îndrepte spre prelungiri. Nici în cele două reprize extra scorul nu a fost modificat, deși ambele echipe au mai avut oportunități de a marca. Șuturile lui Spătaru, Nistor și Hanca, de la Dinamo, au creat pericol la poarta lui Calancea, dar acesta a respins orice încercare a oaspeților. Acțiunile craioveanului Bancu nu au găsit cadrul porții, în timp ce Gustavo a executat foarte bine o lovitură liberă de la 16 metri, scoasă însă din vinclu de portarul lui Dinamo. Meciul a ajuns la loviturile de la 11 metri, unde echipa bucureșteană a pierdut. Pentru CSU Craiova au transformat Gustavo, Briceag, Bancu, Calancea, Kelic și Ivan, ratând doar Screciu, în timp ce pentru Dinamo au înscris Hanca, Busuladzic, Nistor, Filip și Popa, iar Petre și Spătaru n-au nimerit poarta, stabilindu-se astfel semifinalista Cupei României din acest meci. După ce au aflat că echipa lor a mers mai departe în competiție, fanii Craiovei au invadat stadionul din Severin, pentru a se bucura de calificare alături de jucători.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mulțescu: “Ne-am mobilizat extraordinar în zece oameni

Antrenorul lui CSU Craiova a fost fericit de jocul echipei sale în sfertul de finală cu Dinamo, chiar dacă aceasta nu a reușit să înscrie în timpul regulamentar sau prelungiri, ci doar la loviturile de departajare. Mulțescu a apreciat însă atitudinea și mobilizarea jucătorilor din momentul în care au rămas în inferioritate numerică, după eliminarea lui Băluță. Probabil că am greșit cu Screciu, dar în condițiile în care unii jucători aveau crampe sau au refuzat, alții nu au bătut la antrenament, nu am avut ce face. El s-a propus să execute, dar se pare că a fost prea mult pentru el. La Calancea nu mi-am pus probleme, e unul dintre cei mai tehnici portari. E bun pentru Barcelona, că ei construiesc de la portar. Astăzi (n.r. miercuri), jucătorii au arătat caracter, îi felicit din inimă. Am jucat în 10 și s-au mobilizat extraordinar, am reușit să avem mai multe ocazii de gol decât ei, în inferioritate numerică. Pentru mine asta înseamnă foarte mult. A fost un meci interzis cardiacilor, bine că nu am pățit nimic la inimă sau alte organe. Am marcat de șase ori la penalti, aștept acum să vină și golul din acțiune”, a declarat tehnicianul Craiovei. „Nu comentez arbitrajul, am pregătit o listă cu ultimele meciuri în care se vede câte decizii ne-au fost nefavorabile. Și acum am avut cel puțin un penalti clar neacordat”, a mai spus Mulțescu, întrebat de maniera de arbitraj a lui Hațegan, care le-a refuzat practic un penalty clar craiovenilor. Antrenorul echipei oltene i-a transmis lui Băluță că așteaptă să se revanșeze sâmbătă, în meciul cu CFR Cluj: “Am vorbit cu Băluță și i-am spus că e dator de două ori, pentru că nu a evoluat bine și a luat roșu. Îl aștept să se revanșeze sâmbătă, la Pitești”.

Urmează victoria cu CFR Cluj

Formația craioveană va întâlni în următoarea etapă CFR Cluj, meciul fiind programat sâmbătă, de la ora 20.30, la Pitești. CSU își dorește primul succes din play-off, care dacă va sosi în fața echipei clujene va clasa gruparea olteană pe ultima treaptă a podiumului.

CSU Craiova – Dinamo București 0-0 (6-5 după pen.)

Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin

CSU Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Popov (’46, Mateiu), Briceag – Screciu, Zlatinski (‘102, Gustavo), Băluță – Jazvic (’75, Măzărache) Ivan, Bancu. Antrenor: Gigi Mulțescu.

Dinamo Bucureşti: Cerniauskas – Romera, Dielna, M. Popescu, Filip – Nistor, Busuladzic, Mahlangu (’59, Spătaru) – Bumba (’78, Petre), Rivaldinho (’66, I. Popa), Hanca.

Antrenor: Cosmin Contra.

Cartonaşe galbene: Briceag ’10, Ivan ’55, Băluță ’60, ’63, Mateiu ’63, Bancu ’73 / Hanca ’50, Filip ’55, I. Popa ’72, M. Popescu ’90, Nistor ‘108, Petre ‘116.

Cartonaş roşu: Alex Băluță ’63.

Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Vladimir Urzică, Sebastian Gheorghe; Adrian Comănescu.

Observatori: Corneliu Fecioru, Ciprian Paraschiv.

Politica