marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 200 de studenți au alergat la a treia ediție a Crosului “Corneliu Andrei Stroe”

Întrecerea dedicată studenților craioveni și organizată de către Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova în memoria fostului decan al instituției, regretatul mare om de sport craiovean Corneliu Andrei Stroe, care a decedat în urmă cu trei ani, a ajuns, ieri, la ediția a treia în acest an. Desfășurat în Grădina Botanică, Crosul de Primăvară al Studenților “Corneliu Andrei Stroe” a consemnat o participare numeroasă, cu peste 200 de studenți de la mai multe facultăți din cadrul Universității din Craiova, dar și o grupă de elevi de la o școală generală din oraș, care au venit să facă mișcare în cadrul activităților din programul Școala Altfel”. La finalul curselor, pe primele trei locuri s-au aflat numai studenți ai FEFS Craiova, cum era și de așteptat. Câștigător la băieți a fost George Minoiu (FEFS și Automatică), iar la fete Ștefania Sandu (FEFS), doi studenți care fac și sport de performanță. “A fost foarte frumos, dar și dificil. Am avut parte de concurenți foarte buni. Sunt bucuros că am reușit să alerg destul de bine. Eu obișnuiesc să alerg în fiecare zi, practic și orientare de performanță, iar anul acesta o să merg și la concursuri de atletism”, a spus George Minoiu. Cursa a fost una frumoasă. Eu fac atletism de performanță și mă antrenez în fiecare zi. Particip și la concursuri naționale, unde am rezultate destul de bune”, a afirmat și Ștefania Sandu. În cursa băieților, pe locul doi s-a clasat Alexandru Blejdea (FEFS) și al treilea a venit Daniel Ion (FEFS). Celelalte două ocupante al podimului la fete au fost Georgiana Bădoi (FEFS – locul II) și Alexandra Timovski (FEFS – locul III). La profesori, au fost doar doi participanți, Costin Nanu și Veronica Minoiu, care au încheiat cursa cu bine și au primit astfel locul întâi. Premianții au primit diplome, medalii, tricouri și câte o cupă pentru câștigători.

Soția lui Corneliu Andrei Stroe a urmărit, și anul acesta, crosul de pe margine

Ca în fiecare an, soția regretatului Corneliu Andrei Stroe a fost prezentă la crosul organizat de FEFS Craiova în memoria sa, aducând cuvinte de laudă la adresa acestei inițiative. “Este o aducere aminte pentru soțul meu. A devenit o tradiție acest cros, este la a treia ediție. Cadrele didactice au un rol deosebit împreună cu domnul decan Dragomir, care organizează de fiecare dată și aduce un număr semnificativ de studenți la desfășurarea acestui cros. Soțul meu pe lângă faptul că a condus echipa de fotbal Universitatea Craiova undeva sus, el a fost și atlet, avea specializarea în atletism. Deține și acum, printr-un concurs de împrejurări, distincția de campion național la pentatlon, probă la care el participa când a fost tânăr, dar care între timp s-a desființat”, a declarat Marilena Stroe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Profesorii de la FEFS, încântați

Cadrele didactice din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport din Craiova s-au declarat mulțumite la finalul crosului de cum a ieșit organizarea acestuia în acest an, cu o participare numeroasă și noroc de vreme bună.Vreau să le mulțumesc foarte mult studenților care au participat la această competiție frumoasă și partenerilor care ne-au ajutat, DJTS Dolj, Asociația ProEFS, CS Universitatea Craiova. Vremea a ținut cu noi. A fost emulație mare între studenții participanți. Am acordat și premii pentru primii trei clasați, de la băieți și fete, profesori și profesoare, dar și pentru cei mici care au participat, lor le-am oferit diplome. Pentru studenți am avut medalii și cupe pentru câștigători. S-a organizat de asemenea și o tombolă la finalul crosului, cu niște cadouri din partea CS Universitatea Craiova”, a declarat lect.univ.dr. Constantin Albină, cadru didactic de atletism la FEFS Craiova. Costin Nanu, cel care a și alergat alături de studenți la cros, a fost plăcut surprins de numărul mare de studenți care au venit să alerge la acest cros, spunând că s-a depășit recordul din anii anteriori. “Ne bucurăm că această inițiativă a catedrei de atletism de la Facultatea de Educație Fizică continuă. Pentru noi toți, profesorii, domnul Corneliu Andrei Stroe a fost un mentor, o personalitate a sportului din Oltenia. Ne bucurăm că putem să-l ținem în amintirea studenților. Azi, a fost doborât recordul de participare al studenților. Pentru prima oară a participat câte un cadru didactic”, a afirmat Costin Nanu, conf.univ.dr. și prodecan FEFS Craiova.

Politica