sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Patru persoane reţinute de poliţişti, în urma percheziţiilor de miercuri, în Dolj, Olt şi alte două judeţe

Patru persoane din Slatina au fost reţinute de poliţiştii olteni, în urma celor 50 de percheziţii desfăşurate, miercuri, în patru judeţe, în două dosare privind evaziunea fiscală prin tranzacţii fictive cu fier vechi, prejudiciul depăşit 14 milioane lei.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, în urma audierilor, patru persoane din Slatina au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cu propunere de luare a măsurii preventive a controlului judiciar.

Anchetatorii spun că acestea sunt bănuite că, în perioada 2010 – 2014, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi evidenţiat în evidența contabilă cheltuieli care au la bază operațiuni fictive, de la peste 10 firme tip fantomă, prin crearea uni circuit tip suveică, și nu ar fi înregistrat în documentele legale ale societății, în întregime, veniturile obţinute, în scopul diminuării obligațiilor fiscale și sustragerii de la plata bugetului de stat a TVA și a impozitului pe profit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prejudiciul în cele două dosare se ridică la peste 14.000.000 de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

50 percheziţii au fost desfăşurate, miercuri dimineaţă, de către poliţiştii olteni în judeţele Olt, Dolj, Ilfov și Giurgiu, în două dosare penale. În judeţul Olt, percheziţiile s-au desfăşurat în localităţile Slatina, Slătioara şi Brebeni, la firme care se ocupă cu colectarea de fier vechi.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidență contabilă, în vederea probării activităţii infracţionale, iar 10 persoane au fost conduse la sediul IPJ Olt, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Politica