vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Maidanezii din Caracal, pe mâna hingherilor din București

Maidanezii de pe străzile din Caracal vor ajunge la un adăpost din localitatea Cornetu, județul Ilfov, după ce primăria a încheiat un contract de prestări servicii cu o firmă din București pentru capturarea patrupedelor.

Viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu, a declarat că acțiunea de capturare a maidanezilor de pe străzile din oraș a început marți, în prima zi fiind ridicaţi 20 de câini fără stăpân.

„Începând de marţi, 28 martie, câinii fără stăpân din Caracal au început să fie ridicaţi de către o firmă autorizată din Capitală, în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu municipalitatea. În prima zi, au fost ridicaţi vreo 20, acţiunea va continua şi în cursul următoarelor zile. Câinii sunt duşi la un adăpost special amenajat din localitatea Cornetu, judeţul Ilfov”,  a declarat Stănescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a mai spus că, între timp, municipalitatea continuă demersurile pentru înfiinţarea unui adăpost pentru câinii fără stăpân, pe amplasamentul unei foste unităţi militare din Caracal.

„În momentul de faţă, noi am demarat această acţiune de capturare a câinilor, conform contractului de prestări servicii cu această firmă specializată. După aceea, vom relua procedura de avizare şi construcţie a adăpostului de câini din municipiu. Există un proiect, care are şi finanţare, pentru începerea construcţiei unui adăpost modern pe terenul fostei Unităţi Militare de Radiolocaţii”,  a mai spus Octavian Stănescu.

Adăpostul de câini de la Caracal este construit exclusiv din bani de la bugetul local.

„Finanţarea este exclusiv din bugetul local. Noi am alocat, anul trecut, 160 de mii de lei, iar în proiectul de buget pe acest an este prevăzută aceeaşi sumă. Am vrea să finalizăm cât mai repede acest proiect, dar durează din cauza birocraţiei”,  a mai spus viceprimarul Caracalului.

Politica