joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fiica lui Genică Boerică, în fața sentinței

Magistrații Curții de Apel Craiova au anunțat că au încheiat procesul Cristinei Diana Boerică, fiica fugarului  Genică Boerică. Femeia a fost trimisă în judecată,  împreună  cu alte  şapte persoane pentru înşelăciune, evaziune fiscală, falsuri  şi spălare de bani, iar sentința urmează să fie anunțată pe 3 aprilie a.c.

Reamintim că  procurorii Parchetului de pe lângă  Curtea de Apel Craiova au finalizat cercetările  şi au dispus, pe 21 noiembrie 2014, trimiterea în judecată  a opt persoane acuzate de înşelăciune, evaziune fiscală, fals  şi spălare de bani. Este vorba despre Aurel Dorian Prie, Radu Constantin Drăgan, Ileana Moandă, Ionel Vlad (toţi patru în stare de arest preventiv la momentul respectiv), Elena Drăgan, Cristina Diana Boerică, Dorin Cojocinescu  şi Dragoş  Dan Dumitraşcu. Potrivit anchetatorilor, inculpaţii au obţinut de la CEC un credit de peste 8 milioane de lei, folosindu-se de documente false. Procurorii susţin că  cei opt au hotărât, în anul 2007, înfiinţarea S.C. MEDEIRA CONSTRUCT S.R.L., societate prin care s-a urmărit obţinerea, în mod ilicit, de creditare de la CEC Bank. Banii urmau să  fie împărţiţi între cei implicaţi. În vederea obţinerii fondurilor, a fost atrasă  în activitatea infracţională  şi inculpata Drăgan Elena, administrator la societatea de leasing S.C. IFN DH LEASING S.A.

După  ce S.C. IFN DH LEASING S.A. a obţinut, prin inducerea în eroare a CEC Bank, în baza facturii false nr. 6984553/04.04.2007, cu privire la utilaje, care nu existau în realitate, un credit bancar în sumă  de 8.425.867 lei, a virat în contul S.C. MEDEIRA CONSTRUCT S.R.L., deschis la FinansBank, la data de 12.04.2007, cu titlu de achitare a contravalorii facturii nr. 6984553/04.04.2007, suma de 9.912.786 lei, din care o parte a fost folosită  la cumpărarea de terenuri  şi alte bunuri, care apoi au fost înstrăinate către societăţile nou-înfiinţate de către inculpaţii Moandă  Ileana, Cojocinescu Dorin  şi Boerică  Diana Cristina, care au achitat doar o mică parte din preţul acestor bunuri, o altă  parte a fost virată  în conturile S.C. BELETEI UTILAJE – AUTO SOCIETATE ÎN NUME COLECTIV  şi S.C. KIKI COM IMPEX S.R.L., cu titlu de achitare a unor facturi false, referitoare la achiziţionarea de utilaje de S.C. MEDEIRA CONSTRUCT S.R.L., de la aceste societăţi, iar o altă parte a fost virată  în conturile S.C. IFN DH LEASING S.A., cu titlu de plată  a unor rate de leasing pentru S.C. SKYNETS S.R.L., societate al cărei administrator neagă  că  ar fi participat la încheierea respectivelor contracte de leasing. Pentru a nu achita preţul bunurilor achiziţionate de la S.C. MEDEIRA CONSTRUCT S.R.L., înainte ca această  societate să  intre în procedura de insolvenţă, inculpaţii Moandă  Ileana, Cojocinescu Dorin  şi Boerică  Diana Cristina au apelat la avocatul Dumitraşcu Dragoş  Dan, din cadrul Baroului Mehedinţi, care a întocmit contracte false de cesiune de creanţă, în baza cărora, fie creanţele S.C. MEDEIRA CONSTRUCT S.R.L. împotriva S.C. LORD HOUSE GROUP S.R.L.  şi S.C. DMB DE LUX CORPORATION S.R.L. au fost cedate unor societăţi comerciale inexistente – TRIMPLEX HOLDING INC  şi YANDEX MANAGEMENT INC – care figurau cu sediul în insule din Marea Caraibe – Troust House 112, Bonadine Street Kingston – Saint Vincenti, respectivul avocat atestând  şi identitatea unor persoane care nu au participat la încheierea contractelor de cesiune, fie o a treia societate, care în realitate nu avea niciun drept de creanţă  împotriva S.C. MEDEIRA CONSTRUCT S.R.L., ceda această  creanţă  către S.C. ROYAL HOLDING S.R.L., care compensa valoarea acestei creanţe cu valoarea creanţei pe care S.C. MEDEIRA CONSTRUCT S.R.L. o avea împotriva S.C. ROYAL HOLDING S.R.L.”, arată  procurorii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avocatul Dumitraşcu Dragoş  Dan, după  preluarea părţilor sociale ale S.C. COHELIO S.R.L., societate căreia apoi i-a schimbat denumirea în S.C. NEW RIBON INCORPORATED S.R.L.  şi pe care a înscris-o la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în baza actelor care le întocmeşte, ca având asociat unic  şi administrator societatea comercială  YANDEX MANAGEMENT INC. Acesta, în calitate de reprezentant  şi director al S.C. YANDEX MANAGEMENT INC, a achiziţionat prin această  societate, cu mult sub preţul pieţei, de la S.C. ROYAL HOLDING S.R.L., terenul cumpărat de această  societate de la S.C. MEDEIRA CONSTRUCT S.R.L.  şi al cărui preţ  nu era achitat.

În plus, S.C. MEDEIRA CONSTRUCT S.R.L. nu a plătit taxe către stat, pentru tranzacţiile referitoare la vânzarea bunurilor achiziţionate cu banii obţinuţi prin inducerea în eroare a CEC Bank. În schimb au fost depuse declaraţii nereale cu privire la impozitul pe profit  şi TVA de plată, iar evidenţa contabilă  a acestei societăţi a dispărut odată  cu cesionarea sa fictivă  către cetăţenii de origine irakiană  Okla Wasim  şi Amaar A. Ghanam. Rând pe rând, inculpaţii care se aflau după  gratii au obţinut punerea în libertate.

După mai bine de doi ani de proces, la ultimul termen, magistrații Curții de Apel Craiova au anunțat că au încheiat judecarea cauzei, sentința urmând să fie pronunțată pe 3 aprilie a.c.

În 2014, Genică  Boerică  a fost condamnat la 10 ani  şi 3 luni de închisoare, pentru obţinerea nelegală  de restituire de TVA în valoare de peste 13,5 milioane de lei. Acesta a fugit din  ţară  cu câteva zile înaintea pronunţării Înaltei Curţi de Casaţie  şi Justiţie  şi a fost dat în urmărire prin Interpol, nefiind găsit nici acum.

 

Politica