vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tineri amendați pentru că au făcut gălăgie în fața blocului

Trei tineri au fost amendați de Poliția Locală Râmnicu Vâlcea, după ce locatarul unui bloc a reclamat că aceștia făceau gălăgie. Supărați că au luat amendă, cei trei, aflați și sub influența băuturilor alcoolice, însoțiți de alți prieteni, s-au răzbunat pe gardul unui foișor din oraș.

În noaptea de 27 spre 28 martie, la sesizarea făcută de un locatar al blocului B10, o patrulă a Poliţiei Locale a constatat că, la foişorul din zonă, trei bărbaţi consumau băuturi alcoolice, tulburând, totodată, liniştea publică. Cei trei au fost identificaţi drept M. Adi, din com. Buneşti – Vâlcea, M. Frank, din Râmnicu Vâlcea – str. Căzăneşti şi C. Iulian, din com. Vlădeşti – Vâlcea, cu vârste cuprinse între 22 şi 26 de ani şi au fost amendaţi cu câte 200 lei conform Legii nr. 61/1991, republicată. Însă aventura nocturnă a celor trei nu a luat sfârşit aici: însoţiţi de alţi prieteni, au revenit peste puţin timp la locul de unde le fusese tulburată distracţia şi s-au răzbunat pe foişorul în care fuseseră prinşi de poliţiştii locali, rupând din elementele gărduleţului înconjurător. Alertaţi de zgomote, locatarii din zonă au sunat imediat la 112, iar grupul a fost vizitat de data aceasta de poliţiştii de la Municipiu, de jandarmi şi de poliţiştii locali, care le-au întrerupt activitatea şi i-au ridicat pentru cercetări ulterioare. Totodată, s-au făcut fotografii şi s-au întocmit documentele necesare pentru imputarea distrugerilor cauzate”, arată Poliția Locală într-un comunicat de presă.

În documentul menționat se mai arată că „o altă situaţie de distrugere depistată de Poliţia Locală la sesizarea unor cetăţeni la TelVerde 0800 809 809 s-a petrecut vinerea trecută, când, la orele după-amiezii, în zona blocului 132 de pe str. Matei Basarab, doi bărbaţi, unul de 21 de ani, din loc. Vidra – Ilfov, iar celălalt de 17 ani, din Târgu Jiu – Gorj, au fost surprinşi distrugând un recipient de tip ”clopot” de colectare separată a deşeurilor pentru a recupera deşeurile de sticlă strânse înăuntru. La cercetările făcute de poliţiştii locali, în maşina cu care se deplasau cei doi harnici colecţionari  de deşeuri s-au găsit 7 saci plini cu recipiente din sticlă, cel mai vârstnic dintre ei declarând că acţionau oarecum în interes de serviciu pentru că soţia lui lucrează în cadrul unei firme de recuperat materiale refolosibile din zona Stolniceni. Argumentul nu a ţinut însă în faţa poliţiştilor locali, care au întocmit documentaţia în vederea sancţionării lor contravenţionale, iar un reprezentant al Romprest Energy a fost chemat la faţa locului pentru constatarea stricăciunilor aduse ”clopotului” în vederea imputării către cei care se fac vinovaţi de producerea lor”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica