joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţiştii din Olt, percheziţii în Dolj şi alte trei judeţe într-un dosar de evaziune fiscală de 14 milioane lei

50 percheziţii sunt desfăşurate, în această dimineaţă, de către poliţiştii olteni în judeţele Olt, Dolj, Ilfov și Giurgiu, în două dosare penale în care se efectuează cercetări pentru cauzarea unui prejudiciu de 14.000.000 de lei, prin evaziune fiscală. 

În judeţul Olt percheziţiile se desfăşoară în localităţile Slatina, Slătioara şi Brebeni, la firme care se ocupă cu colectarea de fier vechi. Perchezițiile se desfășoară în două dosare penale, aflate în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt.

Poliţiştii susţin că administratorii unor societăţi comerciale ar fi trecut în contabilitate operaţiuni fictive, cu firme fantomă, ducând la crearea unui circuit de tip suveică. De asemenea, oamenii de afaceri s-ar fi sustras de la plata TVA-ului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi evidenţiat în evidența contabilă cheltuieli care au la bază operațiuni fictive, de la firme tip fantomă, prin crearea uni circuit tip suveică.  De asemenea, cei în cauză sunt bănuiți că nu ar fi înregistrat în documentele legale ale societății, în întregime, veniturile obţinute, în scopul diminuării obligațiilor fiscale și sustragerii de la plata bugetului de stat a TVA și a impozitului pe profit”, se arată în comunicatul citat.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 14.000.000 de lei. La sediul IPJ Olt, vor fi conduse la audieri 10 persoane

Politica