vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fiu de polițist, reţinut după ce a înjunghiat două persoane

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Corabia, a fost reţinut de procurorii olteni, marţi după-amiază, şi urmează să fie prezentat judecătorilor Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind acuzat de tentativă de omor calificat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt l-au reţinut pentru 24 de ore, marţi după-amiază, pe tânărul în vârstă de 24 de ani, din Corabia, pentru tentativă de omor calificat.

Tânărul este acuzat că, în noaptea de 17 spre 18 martie, aflându-se în faţa unui local din comuna Vişina, a lovit în mod repetat cu un cuţit două persoane. Potrivit procurorilor, acestora le-au provocate leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare opt – nouă zile de îngrijiri medicale şi respectiv 22 – 25 zile de îngrijiri, în această din urmă situaţie viaţa victimei fiind pusă în pericol.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Din aceste considerente, reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de astăzi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile”, arată procurorii olteni.

Iliuță Marius Bucureșteanu a apărut în incinta barului din Vișina unde, potrivit martorilor, după ce a stat la o masă cu mai multe persoane, dând cu ochii de un bărbat care ar fi avut calitatea de martor într-un dosar penal în care el a fost cercetat, ar fi scos un cuțit cu gândul de a-l înjunghia pe acesta. Un agent de pază a încercat să îl calmeze în repetate rânduri, lucru care l-a înfuriat și mai mult pe tânăr. El a ieșit din bar, s-a luat la ceartă cu un tânăr, a scos din nou cuțitul și l-a înjunghiat pe acesta. În ajutorul victimei a sărit un amic, care, și el, la rândul său, a fost înjunghiat în mai multe zone ale corpului. Victimele, Laurențiu George Mitrache, de 31 de ani, din Slatina, și Daniel Murgea, de 22 de ani, cu domiciliul în comuna Brebeni, au fost preluați de ambulanță și transportați la Spitalul Caracal. De aici, din cauza rănilor grave, primul a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, iar cel de-al doilea a fost trimis acasă după ce s-a intervenit asupra plăgilor. Acesta a ajuns și el, ulterior, tot la spitalul din Craiova. Bucureşteanu este fiul unui polițist din Corabia şi a fost cercetat, în trecut, în mai multe dosare penale, unul dintre acestea aducându-i, în 2016, și o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă și pentru ultraj contra bunelor moravuri, cu un termen de încercare de șase ani. Condamnarea a fost pronunțată de Curtea de Apel Craiova, unde procurorii au făcut recurs după ce Judecătoria Corabia îl condamnase la doar doi ani de închisoare cu suspendare.

Politica