vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Conferința Națională ,,Întoarcerea la apă” – Corp, Minte și spirit @ Herculane

Seria de conferințe organizată de Asociația Pro Turism Herculane a ajuns la cea de-a VII-a ediție. Primăvara aceasta, sub denumirea ,,Întoarcerea la apă – Corp, Minte și Spirit @ Herculane,, evenimentul este găzduit de Diana Resort din Băile Herculane în perioada 7 -9 aprilie și reunește nume din turismul internațional.

După un drum de trei ani, evenimentul se bucură de interes internațional. Oameni de turism și jurnaliști din Tunisia, Spania, Serbia și Bulgaria și Cehia vin în Băile Herculane pentru a dezbate posibilitățile de dezvoltare ale stațiunii. Delegația internațională este coordonată de domnul Tijani Haddad, președintele FIJET (Federația Internaționala a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism) și fost Ministru al Turismului din Tunisia.

Domnul Tijani Haddad va avea o intervenție despre importanța Premiilor Golden Apple (Mărul de Aur), acordate, an de an, de către FIJET, unor localități, regiuni sau obiective turistice din lume. România a obținut, de-a lungul timpului, 5 premii Mărul de Aur, din care ultimele 4 au fost decernate datorită implicării Clubului Presei de Turism – FIJET România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În același timp, colegii de la ,,desprespa.ro” promovează în cadrul evenimentului programul ,,Spaventura” oferind participanților toate elementele unui stil de viață sănătos pentru care Herculane are atât de multe de oferit. Oaspeții pot încerca ore de pilates, un meniu sănătos alcalin sau băuturi naturale proaspete, pregătite special pentru ei.

Participanții la conferință urmează să parcurgă un week-end plin de surprize. Pe lângă sesiunea de discursuri, aceștia vor merge într-un tur al stațiunii însoțiți de ghid, pot opta pentru sesiuni de spa, trasee montane sau sport, pentru a avea o experiență completă a ceea ce înseamnă Băile Herculane.

,, Am încercat în această ediție să oferim oaspeților noștri, atât din țară cât și din afară, o experiență completă a ceea ce înseamnă Herculane. Pe lângă sesiunea de discursuri, ne dorim să vadă aceste locuri de poveste și să îi asculte istoria, de la ghizii noștri. Să viziteze centrele de tratament și centrele spa pentru a vedea că și Herculane are ce să ofere în acest segment aflat în dezvoltare și că în ciuda istoriei sale recente, progrese impresionante au fost făcute aici iar astăzi se găsesc în Herculane condiții de cazare, masă și tratament la nivel european”, a declarat Marinela Badea, Președinte Asociația Pro Turism Herculane

Această ediție a conferinței este dedicată sănătății pe care turiștii o obțin de atâta timp la Herculane, despre noile facilități și drumul spre dezvoltare al stațiunii. Segmentul balneo se află în plină dezvoltare, atât pe plan internațional cât și intern, acest aspect precum și noile oportunități din domeniu și cursul pe care stațiunile balneo trebuie să îl urmeze o să fie prezentate de către reprezentantul Ministerului Turismului, prezent la conferință. Delegației străine se alătură reprezentanții instituțiilor centrale și locale implicate în procesul de dezvoltare, oameni de turism și presă din întreaga țară.

,,Așteptăm la această ediție prezența a peste 100 de oameni de turism și nu poate decât să ne bucure că stațiunea în care ne implicăm cu toate resursele a redevenit un centru de interes în ultimii ani. Continuitatea acestui proiect este ea însăți o promisiune îndeplinită față de acest oraș. Ne bucurăm că alături de Ambasadorii Băilor Herculane am reușit să facem progrese majore în drumul nostru și apreciem implicarea lor la nivel național pentru toate proiectele ce țin de stațiune. Ca o premieră la această ediție, în urma numeroaselor solicitări, am deschis sesiunea de discursuri către publicul larg, astfel că cei interesați pot participa la întreg programul de conferință”, a spus Laura Pătru, PR Asociația Pro Turism Herculane

Politica