Conecteaza-te cu noi

Actualitate

5.000 de ore de funcționare fără întrerupere

Publicat

pe

CE Oltenia a înregistrat un record în termoenergetica românească. Grupul energetic nr.4 al Sucursalei Electrocentrale Rovinari a înregistrat aproximativ 5.000 de ore de funcţionare fără întrerupere, ultimul paralel cu Sistemul Energetic Naţional fiind realizat în dată de 29.08.2016, anunță reprezentanții companiei.
„Grupul a fost oprit în dată de 24.03.2017, după 208 zile de funcţionare continuă, fără a prezenta probleme tehnice care ar fi necesitat oprirea acestuia, ci ca urmare a cererii scăzute de energie din acest sfârşit de săptămână.
Cu o disponibilitate de 100%, grupul energetic nr.4 de la Rovinari a produs în această perioadă o cantitate de energie electrică de peste 1,33 TWh şi a realizat servicii de sistem în banda de reglaj de 40 MW, cu cele mai mici valori ale consumului specific de combustibil la nivelul CE Oltenia şi cu aport de hidrocarburi de 0,01%. Putem spune că cei 1,33 TWh au asigurat consumul de energie electrică a cca 1.900.000 de familii, timp de 7 luni.
Recordul înregistrat de grupul energetic nr.4 de la Rovinari este rezultatul unui întreg ansamblu de fapte, responsabilităţi şi riscuri, uneori, pe care numai specialişti ai domeniului cu experienţa majoră îl pot asigura.
Din totalul energiei produse de CE Oltenia, energia produsă la Rovinari acoperă un procent de peste 40%, cu toate limitele de mediu respectate. Electrocentrala Rovinari livrează energie în sistem începând din anul 1978. Până în prezent, energia produsă la Rovinari a ajuns la un total de 193 Twh”, se arată într-un comunicat de presă al CE Oltenia.