joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Inspecții inopinate ale Consiliului Concurenței la Distrigaz Sud Rețele, inclusiv la Craiova

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediul central al companiei Distrigaz Sud Reţele SRL şi la punctele de lucru ale acesteia din Sfântu Gheorghe, Braşov, Târgovişte, Blejoi (Prahova), Galaţi, Piteşti, Craiova, informează instituția printr-un comunicat de presă.

Inspecţiile s-au derulat în cadrul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă al Distrigaz Sud Reţele SRL pe piaţa serviciilor de avizare tehnică a proiectelor, recepţie şi punere în funcţiune a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale. În acelaşi timp, investigaţia va analiza posibila impunere a unor tarife majorate/inechitabile, pentru prestarea serviciilor respective, consumatorilor care s-au racordat la sistemul de alimentare cu gaze naturale în localităţile şi zonele geografice pentru care compania deţine licenţă de distribuţie. Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate. Documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei”, au transmis reprezentanții Consiliului Concurenței.

Debranșați și îndrumați către anumite firme

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că Jurnalul Olteniei a relatat, în mai multe rânduri, problemele sesizate de craioveni în legătură cu potențialele abuzuri ale Distrigaz Sud Rețele. Cel mai recent caz cunoscut în Craiova a fost cel al unui întreg blog debranșat de la gaze, la finele lunii ianuarie. Tot blocul U1 din zona Vasile Conta a fost debranșat, atunci, de la gaze în urma unei sesizări, deși, în procesul verbal, reprezentanții distribuitorului de gaze a consemnat emanații pe casa scării doar la 11 consumatori. Toate cele peste 30 de apartamente și locuitorii din acestea, inclusiv copii și oameni în vârstă, au stat în frig, improvizând diverse surse de încălzire, atât pentru locuință, cât și pentru apă. Reprezentanții Distrigaz Sud Rețele au explicat, atunci, pentru Jurnalul Olteniei, că aceasta este procedura în cazul în care se găsesc emanații pe casa scării, adică pe coloana blocului, și că oamenii sunt îndrumați către un operator economic autorizat de ANRE care să remedieze situația.

Politica