sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Firma de cablaje auto își formează meseriași de pe băncile școlii

Elevii Colegiului Tehnic de Transporturi Auto Drobeta-Turnu Severin au posibilitatea de acum să învețe meseriile practice într-un atelier nou și modern. Firma de cablaje Sumitomo Electric Bordnetze unde lucrează circa 2.000 de persoane a sponsorizat echiparea și dotarea unei astfel de săli în cadrul căruia elevii Colegiului vor putea învăța o meserie. Totodată societatea oferă elevilor  posibilitatea de angajare la finalizarea studiilor.

„Învățământul dual este foarte important. Elevii au avut o abordare pozitivă și țin să le mulțumesc pe această cale”, a declarat dr. Cătălin Tischer, ‎director administrativ în cadrul Sumitomo Electric Bordnetze .,,Vă mulțumesc pentru implicare, prin această acțiune nu pot decât să observ că parteneriatul dintre  Colegiul Tehnic de Transporturi Auto Drobeta-Turnu Severin și firma SE Bordnetze continuă într-un mod fructuos. Toate aceste materiale sunt folositoare elevilor în desfășurarea activităților de practică, sunt necesare în ceea ce implică activitățile de instruire. Noi suntem receptivi la absolut tot ce vor întreprinde în continuare și sunt sigură că vom câștiga teren în rândul celor doritori să urmeze o școală profesională. Pentru anul viitor am prevăzut în planul de învățământ încă două clase, una de mecanică și una cu profil electric”,  a declarat inspectorul școlar general Mirela Pintea Enea.

„Firma oferă elevilor  posibilitatea de angajare la finalizarea acestor studii.   Este un laborator modern, este util pentru elevi. Cel mai mult mă bucură faptul că au unde să facă practică și, în plus, după ce termină școala au posibilitatea să se angajeze aici. Este un mare câștig pentru orașul nostru. Primăria, administrația locală va oferi tot sprijinul necesar pentru a menține și a dezvolta acest parteneriat”, a declarat primarul municipiului Dr. Tr. Severin, Marius Screciu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica