joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Prețul medicamentelor noi va scădea cu 35 %

Anişoara Stănculescu, prim-vicepreşedinte ALDE Dolj :”Ne ţinem de cuvânt, o altă măsură din programul de guvernare va prinde viaţă.

Informăm opinia publică doljeană că, în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii asociaţiilor de producători, distribuitori şi importatori de medicamente s-a convenit ca medicamentele noi (inovative) a căror patent a expirat să aibă un pret mai mic cu 35%.

Preocuparea guvernului în acest domeniu rămâne aceea de a veni în sprijinul celor care au nevoie de aceste medicamente şi au o putere de cumpărare mai redusă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acelaşi timp guvernul a înţeles nevoia de a asigura un anumit echilibru astfel încât metodologia de calcul a preţurilor la medicamente să nu genereze dispariţia anumitor produse şi tratamente de pe piaţa din România.

Mâine, vineri 24 martie va fi publicat în Monitorul Oficial Ordinul semnat de ministrul sănătăţii Florian Bodog, ordin care stabileşte Metodologia de calcul a preţurilor medicamentelor şi procedura de aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman.

Prin dezbateri permanente cu toate părţile interesate Guvernul va reuşi să găsească resursele complexe necesare punerii în aplicare a măsurilor promise în campania electorală de anul trecut.

Politica