miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Uite greva, nu e greva! Călătorii CFR din Olt, bulversați

Greva spontană a CFR-iștilor i-a bulversat pe oltenii care călătoresc cu trenul. Aceasta pentru că, informațiile furnizate de CFR, la serviciul telefonic dedicat, nu au corespuns cu cele de la casele de bilete.

CFR a susținut că trenurile au fost oprite și în gările din județul Olt, începând cu ora 7. Angajații caselor de bilete au spus însă că nu a fost protest în județ: „se circulă, n-a fost deloc grevă la noi”.

 

„Da, la Slatina este grevă acum şi se preconizează că se reia circulaţia, după ora 11.00, cam aşa. De dimineaţă, după 7.00, a început protestul. Sunt şi în celelalte oraşe din judeţ, în mai multe părţi ale ţării, după câte ştiu. Sunt oprite trenurile”, a declarat operatorul de serviciu al InfoCFR.

Policlinica Buna Vestire Craiova

CFR SA a informat, printr-un comunicat de presă, că o parte dintre angajații feroviari au declanșat miercuri dimineața un protest spontan, o serie de trenuri fiind oprite în șapte regionale, mai puțin Constanța.

„Compania Națională de Căi Ferate «CFR» SA informează că o parte dintre angajații feroviari au declanșat un protest spontan începând cu ora 7:00, acțiune care afectează graficul de circulație al trenurilor. Călătorii sunt rugați ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informații despre întârzierile care se înregistrează în traficul feroviar la stațiile și agențiile CFR din București și din țară, la telefon 021/9521”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit CFR, printre regionalele pe care trenurile sunt oprite se numără București, Craiova, Timișoara, Cluj, Iași și Galați.

Protestul are loc, potrivit unui comunicat al companiei, în contextul în care administrația și federațiile sindicatele reprezentative se află deja în negocieri pentru semnatare noului Contractul Colectiv de Muncă 2017 – 2018, negocieri în cadrul cărora conducerea CFR SA a anunțat că în bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusă o creșterea a fondului de salarii cu 22,5%, creștere care se va regăsi, în urma negocierilor cu partenerii sociali, în salariile angajaților.

 

Politica