marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bondoc a alergat cu spor!

Atletul Adrian Bondoc, legitimat la CSM Drobeta, a câştigat două medalii în cadrul finalelor de atletism în sală. Sportivul de 15 ani a devenit campion național în proba de 1.500 m, respectiv vice-campion național, la 800 m. Bondoc a fost singurul sportiv din judeţ medaliat la această competiţie.

Sfârşitul săptămânii trecute a adus rezultate foarte bune pentru atletismul severinean. La Campionatul Naţional pentru juniori III, întrecere care s-a desfăşurat în București, Adrian Bondoc a reușit curse perfecte, care i-au adus cele mai strălucitoare rezultate la nivel de juniori. Severieanul a deschis șirul succeselor în proba de 1.500 m, unde a trecut, la mare bătaie, primul linia de finiș. Elevul antrenorului Mirel Bîrcu a avut plămâni de cursă lungă și în proba de 800 m, clasându-se pe locul secund.

„Mă bucur pentru rezultatele obținute și sper să am evoluții similare în continuare. Sunt cele mai importante medalii pentru mine și îmi dau încredere că pot mai mult. Cursele au fost extrem de strânse, dar e bine că mi-am îndeplinit cu succes toate planurile făcute înaintea curselor. Îmi doresc să pot reprezenta țara și la competiții internaționale”, a mărturisit proaspătul campion național, Adrian Bondoc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rezultate așteptate de antrenorul Bîrcu

Medaliile naționale obținute pe pista din capitală sunt doar începutul, spune cu fermitate antrenorul său, convins de calitățile elevului său.

„Era de așteptat să câștige cel puțin un titlu național. S-a impus în proba lui de bază, de 1.500 m, cu timpul de 4 minute și 18 secunde, iar în cea de-a doua probă, de 800 m, a pierdut titlul la câteva zecimi de secundă. Nici aici nu a fost o surpriză pentru că mă așteptam să câștige o medalie, dar a avut un adversar mai puternic. Probabil că și condițiile de pregătire nu au fost adecvate pentru a ne impune. Neavând o sală de antrenament specifică a trebuit să improvizăm pe stadionul Angelescu, unde sunt condiții minime. Adrian e un sportiv serios, care a dovedit încă de acum 4-5 ani că va reprezenta cu cinste clubul și orașul. Aștept de la el seriozitate în continuare și, în vară, sperăm ca să câștigăm titluri naționale la finalele în aer liber”, a declarat antrenorul Mirel Bîrcu de la CSM Drobeta.

Alţi atleţi de la CSM Drobeta au reuşit rezultate satisfăcătoare în competiţia de la Bucureşti, chiar dacă au ratat prezenţa pe podium. Astfel, în finala probei de 800 metri, Marius Constantin Predescu a ocupat locul 9, iar colegii săi de club, Ionela Spînu (aruncare greutății de 3 kg) și Elvis Corcovineanu (3000 m) s-au poziționat pe locul 11. 360 de atleți au concurat în finala Campionatului Național de juniori III.

Politica