miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ISU Dolj: patru incendii şi 38 de urgenţe medicale în ultimele 24 de ore

img-20170321-wa0002În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 4 incendii  și în 38 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 20.03.2017, ora 14.04, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească în loc. Segarcea. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la anexa gospodărească, în urma acestuia au ars aprox. 200 kg paie şi cca. 4 m.l. cablu electric. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircut electric (conductor, cablu electric defect).

În data de 20.03.2017, ora 14:12, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă, în mun. Calafat. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta într-o cameră de locuit cu posibilitate de propagare şi la celelalte camere. În urma acestuia a ars un aparat de gimnastică. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unei flăcări (foc deschis în spaţii închise).

Policlinica Buna Vestire Craiova

În data de  20.03.2017, ora 21:33, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în mun. Craiova. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la compartimentul motor. În urma acestuia au ars componente combustibile ale compartimentului motor în totalitate, două anvelope şi bordul autoturismului. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric (conductor, cablu electric defect).

n data de 21.03.2017, ora 00.47, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească în com. Orodel, sat Bechet. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperişul casei de locuit şi acoperişul anexei gospodăreşti. În urma acestuia au ars aprox. 50 macoperiş casă şi aprox. 10 macoperiş anexă gospodărească. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircut electric (conductor, cablu electric neizolat corespunzător). În sprijinul pompierilor militari a participat şi S.V.S.U. Pleniţa cu o autospecială.

 Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

– asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 2                                                  
– asistenţă medicală de urgenţă – 38

Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova (T.I.M) – 1 intervenţie.
Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova (NEONAT) – 1 intervenţie.
Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova (E.P.A.) – 9 intervenţii.
Detaşamentul de Pompieri Calafat (E.P.A.) –  10 intervenţii.
Secţia de Pompieri Craiova (E.P.A.) – 8 intervenţii.
Secţia de Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 4 intervenţii.
Garda de Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 5 intervenţii.

Politica