sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DGA: Zosim și Zavate, condamnați definitiv

Magistrații Curții de Apel Craiova au pronunțat două hotărâri definitive în cauze în care lucrători de poliţie judiciară ai Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Gorj au efectuat activități de cercetare penală în baza delegării procurorilor de caz, a anunțat Direcția Generale Anticorupție (D.G.A.).

În fapt este vorba despre fostul consilier parlamentar la Senat în cadrul Direcției Generale Control Juridic și Securitate Internă, Vasile Zosim care a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

În fapt, în anii 2013 și 2014, inculpatul Zosim Vasile a pretins și primit de la administratorul unei societăți comerciale suma totală de 42.000 lei și alte foloase materiale în valoare de 1.500 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra conducerii unei companii energetice și a unei companii de transport petrolier, pentru încheierea unor contracte de valorificare a fierului vechi”, arată DGA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cel de-al doilea condamnat la care face referire DGA este fostul manager al Spitalului municipal Motru, Zavate Teodor Codrin. Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În fapt, în toamna anului 2015, inculpatul Zavate Teodor Codrin, în calitate de manager al Spitalului municipal Motru, a primit de la o persoană, denunțător în cauză, suma de 1500 de euro pentru a o ajuta pe aceasta să ocupe un post de asistent medical în unitatea sanitară pe care o conducea. Acesta i-a creat denunțătoarei convingerea că, folosindu-se de calitatea sa de manager, îi poate asigura ocuparea postului respectiv, prin participarea formală la un concurs organizat în acest sens”, potrivit ofițerilor anticorupție.

Politica