vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova rămâne fără gol în play-off

Elevii lui Mulțescu au remizat, din nou, în play-off, cu același scor ca în prima etapă, 0-0, de această data în derbiul din deplasare cu Dinamo București. Partida de duminică seara, de pe Arena Națională, dintre Dinamo și CSU a fost una lipsită de goluri, dar nu și de faze de poartă, care au fost prezente, însă atacanții celor două echipe n-au prins o zi bună. Bine, atacanții Craiovei parcă sunt într-o absență continuă de la începutul acestui an, după descătușarea cu FC Voluntari (5-0), în cele șase meciuri care au urmat, inclusiv cel cu formația alb-roșie, echipa craioveană a mai marcat doar de trei ori. Estetic vorbind, CSU Craiova a arătat un joc ofensiv și în meciul cu Dinamo, dar degeaba practică un fotbal de acest gen, dacă eficiența în fața porții este aproape nulă. Lipsa unui atacant pur sânge se vede în rezultatele formației oltene, mai ales că speranța Andrei Ivan nu reușește să își revină din forma slabă de ceva timp. Tânărul atacant a ratat o mare ocazie în meciul de duminică în apropierea pauzei dintre reprize când acesta a fost pus într-o poziție excelentă de o deviere a lui Măzărache, dar l-a trădat preluarea care l-a făcut să execute cu dificultate dintr-o poziție de unu la unu cu portarul Penedo, trimițând în afara cadrului porții. Tot Ivan s-a încurcat în minge la o pasă bună a lui Băluță în minutul 51, la o distanță de 12 metri de poarta adversă. Băluță (57) a nimerit câteva minute mai târziu bara. Altfel, craiovenii au mai avut încercări pe plan ofensiv, dar nu le-a mers mai nimic împotriva lui Dinamo, obținând un singur punct din duelul cu “câinii roșii”.

Mulțescu: “Nu avem atacanți, ăsta e crudul adevăr

Noroc că mi-am luat pastilele înainte. Am încercat să-i surprindem. Am reuşit multe situaţii de gol, dar nu avem atacanţi. Ăsta e crudul adevăr. Au trecut două etape în care trebuia să avem șase puncte. Ivan e atacant de echipa naţională, a mai realizat ceva până acum, dar de două etape nu a făcut nimic notabil. Să te duci așa la naţională e greu. Am făcut antrenament specific cu atacanţii, dar ce n-am mai făcut. Nu ştiu explicaţia de ce nu marchează. Pur și simplu nu poate s-o bage în poartă. Am pregătit foarte ofensiv meciul. Atacanţii noştri aveau o poziţie superioară. Bancu a făcut un joc excelent, l-a anihilat pe Hanca. Screciu a fost puţin depăşit de miza jocului. Are mult de lucru, e tânăr, dar are timp. Zlatinski e accidentat, o să facă RMN, are entorsă, ligamente, nu ştiu“, a declarat antrenorul lui CSU Craiova, Gigi Mulțescu, după remiza cu Dinamo. „Nu realizez cum o repriză întreagă a arbitrat fără greșeală și în repriza a doua a fluierat total într-o singură direcție. Toate fazele m-au deranjat. Au fost o groază de faulturi și de cartonașe galbene și nu a dat nimic”, a mai adăugat Mulțescu, supărat pe modul în care centralul Marius Avram a condus repriza secundă. CSU Craiova deține acum 24 de puncte în play-off și se clasează pe locul patru. În următoarea etapă va întâlni pe teren propriu CFR Cluj, pe 1 aprilie, după pauză competițională impusă de meciul naționalei cu Danemarca.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ivan: “Ce mai contează că am ratat ? Important e că am luat un punct

Criticat și de antrenorul său Gigi Mulțescu după evoluția slabă din meciul cu Dinamo, Andrei Ivan nu pare afectat de acest lucru. Jucătorul echipei craiovene a declarat că nu îi pasă că a ratat în jocul de duminică, dar important este punctul obținut. ”Mă simt foarte bine, astăzi contează că nu am luat bătaie, contează că am luat un punct și cel mai important este că ne menținem acolo sus. De ce să nu credem în titlu? Avem două meciuri cu Viitorul, nu știm ce se va întâmpla. Dacă vom câștiga ambele meciuri, eu zic că vom fi acolo sus. Prima oară mi-am făcut-o prea lungă, după aia era să calc pe ea, dar ce mai contează? Contează că am luat astăzi un punct. Eu zic că o să ne batem acolo sus. Asta îmi doresc cel mai mult, să înscriu pentru echipa mea, să aduc cele trei puncte la fiecare meci. Din păcate nu știu ce se întâmplă cu mine de câteva etape, nu am mai dat niciun gol. Sper să îmi revin după națională, a declarat Ivan.

Dinamo Bucureşti – CSU Craiova 0-0

Arena Naţională, spectatori: 14.000

Dinamo Bucureşti: Penedo – Romera, Nedelcearu, M. Popescu, St. Filip – Busuladzic – Hanca (80 Bawab), Palic (71 Rivaldinho), Nistor, Bumba – Nemec (80 Spătaru). Antrenor: Cosmin Contra.

CSU Craiova: Calancea – Dimitrov, Popov, Barthe (86 Kelic), Bancu – Screciu, Zlatinski (70 Jazvic), Băluță – Măzărache, Ivan, Gustavo (71 Mateiu).

Antrenor: Gigi Mulţescu.

Arbitri: M. Avram – V. Marinescu, M. Orbuleț. R: C. Popa

Observatori: M. Bucurescu, D. Berbecaru

REZULTATE ETAPA A II-A PLAY-OFF

Vineri, 17 martie

CFR Cluj – Astra Giurgiu 3-2

Sâmbătă, 18 martie

FC Viitorul – FCSB 3-1

Duminică, 19 martie

Dinamo București – CSU Craiova 0-0

REZULTATE ETAPA A II-A PLAY-OUT

Sâmbătă, 18 martie

ASA Târgu Mureș – Concordia Chiajna 2-1

Duminică, 19 martie

Gaz Metan Mediaș – FC Botoșani 0-0

Luni, 20 martie

Poli Timișoara – FC Voluntari s-a încheiat după terminarea ediției

Pandurii Târgu Jiu – CSM Poli Iași s-a încheiat după terminarea ediției

PROGRAM ETAPA A III-A PLAY-OFF

Sâmbătă, 1 aprilie

CSU Craiova – CFR Cluj ora 20.30

Duminică, 2 aprilie

FCSB – Dinamo București ora 20.30

Luni, 3 aprilie

Astra Giurgiu – FC Viitorul ora 20.30

PROGRAM ETAPA A III-A PLAY-OUT

Vineri, 31 martie

Concordia Chiajna – Pandurii Târgu Jiu ora 18.00

FC Botoșani – ASA Târgu Mureș ora 20.30

Sâmbătă, 1 aprilie

CSM Poli Iași – Poli Timișoara ora 18.00

Duminică, 2 aprilie

FC Voluntari – Gaz Metan Mediaș ora 15.00

CLASAMENT PLAY-OFF

1. FC Viitorul 2 1 1 0 3-1 30

2. FC Steaua București 2 1 0 1 3-3 27

3. CFR 1907 Cluj 2 1 0 1 3-4 25

4. CSU Craiova 2 0 2 0 0-0 24

5. Dinamo București 2 0 2 0 0-0 23

6. Astra Giurgiu 2 0 1 1 2-3 23

CLASAMENT PLAY-OUT

1. Gaz Metan Mediaș 2 1 1 0 2-0 24

2. Poli Iași 1 1 0 0 3-1 18

3. FC Botoșani 2 0 1 1 1-2 17

4. FC Voluntari 1 0 1 0 1-1 16

5. Concordia 2 0 0 2 2-5 13

6. Pandurii Tg. Jiu 1 0 1 0 1-1 11

7. Poli Timișoara 1 1 0 0 2-1 10

8. ASA Târgu Mureș 2 1 0 1 2-3 9

Politica